Anasayfa Haber NVIDIA Mühendisinden Açık Kaynaklı Solunum Cihazı Tasarımı

NVIDIA Mühendisinden Açık Kaynaklı Solunum Cihazı Tasarımı

COVID-19 hastaları için solunum cihazlarının yetersiz olduğu son dönemde bir bilim insanı tarafından yeni çözüm geliştirildi. Bu tasarım düşük maliyetin yanında kolay taşıma ve düşük enerji tüketimi sunuyor.

NVIDIA Başmühendisi Bill Dally, koronavirüs pandemisinden kaynaklanan eksikliği gidermek için geliştirdiği açık kaynaklı bir donanım tasarımı yayınladı. Dally tarafından geliştirilen mekanik solunum cihazı tasarımı, toplam maliyeti yaklaşık 400 dolar olan hazır parçalar kullanılarak hızlı bir şekilde monte edilebiliyor. Bu da onu 20.000 dolar veya daha fazla tutabilecek geleneksel solunum cihazlarına göre daha erişebilir ve uygun fiyatlı bir alternatif haline getiriyor.

Dally tarafından oluşturulan tasarım montaj ve kullanım açısından oldukça basit. Bunun yanında temel olarak sadece selenoid valf ve bir mikrodenetleyici olmak üzere iki merkezi bileşen içeriyor. Tasarım OP-Vent olarak adlandırılıyor. Aşağıdaki videoda ise alternatiflerine göre donanım açısından ne kadar yalın ve gösterişsiz olduğunu görebiliyoruz.

Makine, diğer öne sürülen acil durum cihazlardan daha farklı. Çünkü hava basıncını, akışı ve hacmi kontrol edilebiliyor. Böylece doktorların koronavirüs hastalarının akciğerlerine pompalanan oksijeni daha ayrıntılı düzenlemesine ve izlemesine olanak tanınıyor.

Dally’nin bu tasarımındaki parçalar 3D yazdırılabiliyor ve makinenin ana parçaları yaklaşık beş dakika içinde monte edilebiliyor. Kolaylıkla bir çantaya sığdırılmasının yanı sıra diğer bir önemli nokta ise düşük enerji tüketimi. Tasarımın bir sonraki adımı Acil Kullanım Yetkilendirme programı FDA (Food and Drug Administration) tarafından ele alınması olacak. Daha sonrasında ise büyük ölçekli üretimin başlaması için yeni üretim ortakları aranacak.

OP-Vent Resmi Web Sayfası – Tüm Dökümanlar ve Kaynaklar

İlginizi çekebilir: Intel’den Yeni Xe Mimarili GPU Paylaşımı