Anasayfa Haber Yeni 13 İnç MacBook Pro Tanıtıldı

Yeni 13 İnç MacBook Pro Tanıtıldı

Yeni 13 İnç MacBook Pro

İki kat SSD depolama ve Magic Keyboard ile yeni 13 İnç MacBook Pro tanıtıldı.

Apple tarafından uzun süredir gelmesi beklenilen yeni 13 inç MacBook Pro duyuruldu. Makas anahtarlı tuşlara sahip Magic Keyboard, daha fazla performans ve teknik özellik geliştirmeleri sunan dizüstü bilgisayar, kelebek anahtarlı klavye döneminin de sonuna işaret ediyor.

Yeni 13 İnç MacBook Pro Özellikleri

13 inç MacBook Pro, 10. nesil dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciler ve bazı modellerde standart olan 16 GB RAM ile öne çıkıyor. Ayrıca 13 inç için ilk kez 32 GB RAM seçeneği de mevcut. Yeni işlemciler ile önceki nesle göre 2.8 kat daha fazla hız sunulduğunun altı çiziliyor. Öte yandan, hala 8. nesil Intel işlemci seçenekleri olduğunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor.

Yeni Magic Keyboard, 1 mm hareket mesafesine sahip ve geliştirilmiş makas tipi mekanizması sayesinde daha iyi bir yazma deneyimini sunuyor. Yeni Escape tuşu ile modlar ve görünümler arasında hızlıca geçiş mümkün. Ters döndürülmüş T biçimindeki ok tuşları kod satırları arasında, hesap tablolarında veya oyun ortamlarında hızlı hareket etmenize yardımcı oluyor. Touch Bar kestirmeleri elinizin altına yerleştirirken Touch ID ise kimlik doğrulamayı hızlandırıyor.

Depolama tarafında ise standart yapılandırmalar bir önceki neslin 2 katı kapasiteyle 256 GB, 512 GB veya 1 TB olarak sunuluyor ve 4 TB’a kadar depolama alanı da bulunuyor. SSD, 3.0 GBps’ye kadar sıralı okuma hızları sunabiliyor.

15 inç ve 16 inç MacBook Pro’lardan farklı olarak yeni 13 inç MacBook Pro fiziksel tasarım değişiklikleri göstermiyor. Aynı ekran boyutu ve aynı büyük ekran çerçeveleri selefindeki gibi aynen korunuyor.

Yeni 13 İnç MacBook Pro Fiyatı

Yeni 13 inç MacBook Pro’nun 1.4 GHz 4 çekirdekli işlemci ve 256 GB depolama sunan başlangıç modeli 11.199 TL fiyat etiketi taşırken; 2.0 GHz 4 çekirdekli işlemci ve 1 TB depolama sunan model ise 17.599 TL fiyat ile satılıyor.

İlginizi çekebilir: Apple MacBook Air 2020 Fiyatı ve Özellikleri