Anasayfa Haber Huawei P30 Pro New Edition Google Uygulamaları İle Geliyor

Huawei P30 Pro New Edition Google Uygulamaları İle Geliyor

Huawei P30 Pro new edition

Huawei P30 Pro New Edition, Google uygulamaları ve servisleri ile beraber geliyor.

ABD’nin ambargo kararından sonra Huawei’nin Android lisansı ikinci bir emre kadar iptal edilmişti. Bu gelişmeden sonra yeni nesil akıllı telefonlarını Google uygulamaları olmadan piyasaya sunan Huawei, bu sorunu ise geliştirmiş olduğu uygulama mağazası ile kısmi olarak çözüme kavuşturmuştu. Bugün ise yayınlanan raporlarda Huawei’nin Google servislerine karşı yeni çözümü gözler önüne serildi. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre teknoloji devinin, Huawei P30 Pro New Edition ve P30 New Edition modelleriyle beraber Google servislerini kullanıcılarına sunmaya hazırlandığını görmekteyiz. Ayrıca şirketin benzer bir hamleyi yeni P Smart modeli için de yapması bekleniyor.

Hatırlarsanız, Huawei Ocak ayında P30 Lite modelini New Edition etiketiyle yenilemişti. Söz konusu modelle birlikte RAM ve depolama kapasitesini arttıran Huawei, aynı zamanda Google servislerini de kullanıcılara sunmuştu. Şimdi de benzer çözümü P30 ve P30 Pro modelleri için denemeye hazırlanan şirket, bu kısımda kullanıcılara Google servislerini sorunsuz bir şekilde sunmayı hedefliyor.

Huawei P30 Pro new edition google uygulamaları

Huawei’nin Almanya sayfası üzerinden ortaya çıkan modellerde RAM ve depolama alanı P30 Lite New Edition’da olduğu gibi artırılacak. Bununla birlikte söz konusu telefonların GSM ile Google servislerine, uygulamalarına ve Play Store’a erişim sağlayabileceğine de özellikle dikkat çekiliyor.

Yine aynı raporda Google destekli Huawei telefonların 15 Mayıs tarihinde lanse edileceği de belirtiliyor. Bildiğiniz üzere Huawei P30 serisi, Huawei’nin piyasaya sürdüğü son Android lisanslı modeliydi. Bu yüzden New Edition modellerinin de Android lisansı ile beraber piyasaya sunulması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Galaxy S8 Serisi Artık Sadece Güvenlik Güncellemesi Alacak