Anasayfa Mobil Huawei P40 Pro İncelemesi

Huawei P40 Pro İncelemesi

P40 Pro yeni Huawei akıllı telefon ailesinin şu anda en iddialı modeli. Kamera özellikleri, 1200p OLED ekranı ile dikkat çekiyor. Biz de bu dikkat çekici telefonu incelemeye karar verdik.

Kullandığımız oyun yazılımına paylaştığımız bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

Technopat.Net Oyun Yazılımı

Yeni seri ile beraber Huawei tüm kameralarını geliştirmiş. Artık tüm çekim kameraları daha yüksek çözünürlüğe, genişletilmiş çekim filtreleri ve en önemlisi daha iyi video performansına sahip.
Ana çekim kamerası olan geniş açılı lens, 50 MP Quad Bayer sensörüne sahip.

Elbette yaptığınız çekimlerde aldığınız sonuçlar 12.5 MP olarak size sunuyor. Siz bir fotoğraf çektiğinizde her bir alt piksel bir araya geliyor ve daha iyi bir görüntü sunabilmek için süper pikseller oluşturuyor. Böylece gürültü seviyesi düşürülüyor ve çok daha iyi bir HDR performansı sunuluyor. Gün ışığında otomatik modda 12.5 MP olarak aldığınız sonuçlar gayet başarılı ve Huawei ana kamerasıyla gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. Aslında ana kamera ile fotoğraf çekebileceğiniz iki farklı mod daha bulunuyor.

HDR modu güzel bir özellik gibi dursa da, Huawei’nin geliştirilmiş Huawei XD Fusion motoru sayesinde bir araya gelen pikseller son derece güzel bir HDR sunuyor. Bu sayede aynı kare için farklı enstantelere ihtiyacınız olmuyor. Ana kamerada bu kez RYYB renk filtresi bulunuyor. Bu renk filtresi, sarı alt pikseller yerine yeşil alt pikseller kullanıyor.

Diğer çekim kamerası Ultra geniş açılı kameraya geçtiğimizde ise bu kez Mate 30 Pro’da kullanılan kamera sensörünü burada görüyoruz. 40 MP Quad Bayer sensörlü bu kamera, sonuçları 10 MP olarak bize sunuyor. Ultra geniş açılı kamerayı Mate 30’da çok beğenmiştim ve burada da değişen bir şey yok. Son çekim kamerası ise P30 Pro ile beraber tanıtılan ve P40 Pro ile geliştirilen periskop kamera. Yapısı gereği görülebilen bir kamera değil ve sizin arka kısma baktığınızda gördüğünüz tek şey, periskop lensin sonu oluyor.

12 MP çözünürlüğe sahip olan periskop kamera 5 kat optik 10 kat yakınlaştırma ise hibrit olarak sağlanıyor. Telefoto kamera ile yaptığınız gece çekimleri ana kameraya göre daha karanlık görünüyor olsa da, detay seviyesi son derece iyi ve fotoğrafta neler olup bittiğini net bir şekilde anlıyorsunuz.