Anasayfa Makale Huawei P40 Lite – Öne Çıkan Özellikler

Huawei P40 Lite – Öne Çıkan Özellikler

Huawei P40 Lite şık tasarımı, yenilenmiş donanımı ve dörtlü kamera sistemiyle öne çıkan bir telefon. Bu makalemizde P40 Lite’ın öne çıkan özelliklerine yakından bakıyoruz.

Huawei’nin akıllı telefonları fotoğraf çekimi konusunda, düşük ışık koşullarında iyi sonuçlar elde ediyor. Yeni piyasaya sürülen Huawei P40 Lite açısından da durum pek farklı değil. P40 Lite ana geniş açılı kamerası ve ön kamerasıyla kendi segmentindeki diğer telefonlardan daha iyi sonuçlar vermeyi başarıyor.

f/1.8 diyaframlı 48 MP çözünürlüğe sahip olan ana kamera, düşük ışık koşullarında uzun pozlama yaparak başarılı ve gürültünün (gren) az olduğu fotoğraflar çekebiliyor. Önceki nesilde kullanılana göre 1/2 inç daha büyük olan sensör sayesinde P40 Lite’ın ana kamerası çok daha fazla ışık alıyor. Böylece en kötü ışık koşullarında bile detay açısından zengin fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Huawei P40 Lite’ın kamerasında OIS bulunmasa bile, Kirin 810 çipsetiyle gelen yapay zeka işlem birimi sayesinde telefon ciddi bir avantaja sahip denebilir. Huawei AI Görüntü Sabitleme teknolojisi sayesinde tripod gibi yardımcı araçlara gerek duymadan, hızlı ve temiz sonuçlar alıyorsunuz. Ayrıca sabitleme teknolojisi sayesinde elinizin fotoğraf çekimi sırasında titremesi de sonucu etkilemiyor.

Yapay zeka işlem birimi sadece görüntü sabitleme için değil, aynı zamanda gürültü azaltma ve HDR ayarlamalarında da kullanıcıya yardımcı oluyor. Böylece çekilen fotoğrafın doğallığı bozulmadan gürültü azaltılıyor ve netlik sağlanıyor.

Huawei P40 Lite’ın ön kamerasının performansının da ana kameradan aşağı kalır yanı yok. Süper Gece Selfie 2.0 modunda kamera arayüzü değişerek yüzünüzü aydınlatıyor ve otomatik olarak sizi ön plana çıkarıyor. Multi-Frame teknolojisini kullanan ön kamera birden fazla çekimi birleştirerek net ve kontrastı zengin fotoğraflar sağlıyor.

Ana geniş açılı kamera aynı zamanda Quad-Bayer adı verilen teknoloji ile geldiği için fotoğraf çekerken 4 piksel bir araya geliyor ve aldığınız sonuçlar 12 MP olarak sunuluyor. Bu fotoğraflar son derece güzel ve dinamik aralık açısından zengin. Böylece gün ışığında P40 Lite’ın segmentinin üstünde sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

48 MP fotoğraflar çekmek isteyenler 48 MP AI Ultra Netlik modundan yararlanabilirler. Bu mod iyi alternatif, özellikle de manzara fotoğrafları çekmek isteyenler için 6 saniyeye kadar pozlama alma imkanı sunuyor. Eğer çok yüksek kalitede fotoğraflar çekmek istiyorsanız Ultra Netlik modunu denemenizi öneriyoruz.

Huawei P40 Lite Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu EMUI 10 kullanıyor. Ama bu telefon içerisinde bulunan işletim sistemi Google servisleri yerine Huawei’nin mobil servislerini kullanıyor. Yani normalde Google tarafından sağlanan servisleri, bu telefonda Huawei bizlere sağlıyor.

Huawei’nin burada en büyük avantajı zaten milyonlarca telefonun Çin’de Google servisleri olmadan kullanılıyor olması. Bu bir avantaj çünkü Huawei geçmiş tecrübeleri sayesinde diğer ülkelerde benzer yerel çalışmalara hızla başladı. Huawei App Gallery şu anda dünyanın en çok kullanılan 3 mobil marketinden biri.

MoreApps, APKPure ve Amazon Apps gibi uygulamalarla beraber eksik gördüğünüz uygulamaları kolayca tamamlayabiliyorsunuz. Buna ek olarak, WhatsApp, Facebook gibi uygulamaları kolayca tarayıcı üzerinden indirebiliyorsunuz. Ayrıca YouTube’u tarayıcı üzerinden açıp, ana ekrana alarak uygulama benzeri bir deneyim sağlayabiliyorsunuz.
Eğer başka bir akıllı telefondan Huawei P40 Lite modeline geçiş yaparsanız, bu kez Phone Clone uygulamasını kullanarak, önceki telefonunuzda bulunan uygulamaları kolayca P40 Lite üzerine aktarabilirsiniz.

P40 Lite’ın normal kullanımda 1.5 günü aşan bir kullanım imkanı sunan 4.200 mAh’lık bataryası da önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bu bataryayı 40W hızlı şarj ile çok kısa sürelerde doldurabiliyorsunuz.