Anasayfa Haber Microsoft, Azure Sphere OS’ta Açık Bulanlara 100.000 Dolar Ödeyecek

Microsoft, Azure Sphere OS’ta Açık Bulanlara 100.000 Dolar Ödeyecek

Azure Sphere OS

Yazılım devi üç aylık süre içinde bilgisayar korsanlarını Azure Sphere OS kullanmaya davet ediyor.

Microsoft, şirketin özel Linux işletim sisteminin güvenliğini sarsabilecek bilgisayar korsanlarına 100.000 dolara varan ücretler vaat ediyor. Yazılım devi, Nesnelerin İnterneti (IoT) platformu için özel yongalarda çalışmak üzere tasarlanan Azure Sphere OS için geçen yıl kompakt ve özel bir Linux sürümü oluşturdu.

Microsoft artık bilgisayar korsanlarının Azure Sphere işletim sisteminin güvenliğini test etmelerini istiyor. Pluton güvenlik alt sistemi veya Secure World korumalı alanında açıklar keşfedilirse 100.000 dolara kadar ödeme yapıyor. Ödül programı 1 Haziran’dan 31 Ağustos’a kadar sürecek olan üç aylık araştırma sürecinin bir parçası.

Microsoft’un güvenlik programı yöneticisi Sylvie Liu, “Program süresince Azure Sphere Security Research Challenge’da belirli senaryolar için 100.000 dolara kadar ödül vereceğiz” açıklaması yaptı.

Microsoft, özellikle Linux işletim sistemi güvenliğini kırmaya çalışan bir grup güvenlik araştırmacısı arıyor. Fiziksel saldırılar kapsam dışı ancak araştırmacılar bu challenge’a başvuru yapabiliyorlar.

Azure Sphere geçen yılki Build geliştirici konferansında açıklandı ve Starbucks gibi işletmeler tarafından mağaza ekipmanını güvence altına almak için kullanılıyor. IoT cihazları artık şirketler için kilit bir alan olarak görülüyor. Analistler, önümüzdeki on yıl içinde milyonlarca IoT cihazının kullanımda olacağını tahmin ediyor. Bu ekosistemin güvenliğini sağlamak ise farklı zorlukları beraberinde getiriyor.

İlginizi çekebilir: ARM, Yeni Şirketlere Ücretsiz Kaynak Erişimi Sağlıyor