Anasayfa Haber Telegram, TON OS’u Açık Kaynaklı Yayınlayacak

Telegram, TON OS’u Açık Kaynaklı Yayınlayacak

TON OS

Telegram’ın Google Play ve Apple App Store’da piyasaya sürülmesi planlanan işletim sistemi TON OS, açık kaynaklı olarak çıkış yapacak. Peki nedir TON OS? İşte detaylar…

Telegram kısa süre önce TON Blockchain ve kripto para birimi GRAM’ı bir kez daha ertelemişti. Bununla birlikte, bu aksilikleri yaşamamış ilgili bir proje var. TON blockchain için bir işletim sistemi olan TON OS yakında açık kaynaklı bir sürüm alacak.

Projenin temel altyapı geliştiricisi TON Labs, GitHub’da TON OS’in ana bileşenlerini açık kaynaklı olarak yayınlamayı planlıyor. TON Labs’ın CTO’su Mitja Goroshevsky, 6 Mayıs’ta bu haberi resmi olarak doğruladı.

Endüstri yayını ForkLog tarafından bildirildiği gibi, yeni sürümde Rust programlama dilinde komut satırı arayüzü, TON Multisignature Wallet akıllı sözleşmesi ve TON doğrulayıcı gibi araçlar yer alıyor. TON Labs şunları söyledi:

“Bu, kullanıcının TON yazılımını kopyalama, dağıtma, öğrenme, değiştirme ve geliştirme özgürlüğü anlamına geliyor. En önemlisi ise TON söz konusu olduğunda, ağ kullanımında mutlak özgürlük demek.”

TON OS Nedir?

TON: The Open Network yani açık ağ demek. TON OS iOS, Android veya Windows gibi mevcut işletim sistemlerine rakip değil. Bunun yerine, sistemin Telegram blockchain ağı için bir işletim sistemi olarak hizmet etmek üzere tasarlandı.

Temel olarak TON OS, kullanıcıların Blockchain ile sınırlı etkileşimindeki boşluğu doldurmayı amaçlıyor. Amaç kripto teknolojilerin kodlanmasını ve kullanımını daha kolay hale getirmek. Blockchain temelli teknolojilerle ilgili bugüne dek çok büyük planlar ve projeler duyuruldu, ancak bunların gerçekleşmesi için ciddi bir geliştirici ve kullanıcı kitlesi gerekiyor. TON OS projesi bunu yaygınlaştırma planındaki adımlardan birisi.

İlginizi çekebilir: Xbox Series X Oyunları Duyuruldu