Anasayfa Haber Google Lens, El Yazısını Bilgisayara Aktarabilecek

Google Lens, El Yazısını Bilgisayara Aktarabilecek

Google Lens uygulaması, düzgün bir şekilde yazılmış el yazısı metinlerini tarayarak bilgisayarınıza aktarmak için yeni bir özellik kazandı.

Google Lens, işlevsellik açısından oldukça başarılı bir uygulama. Google bu uygulamayı ilerleterek daha kullanışlı hale getirecek yeni bir özellik ekledi. Yeni özellik insanların Google Lens’i kullanması için daha teşvik edici olacak gibi görünüyor. Google, yeni Google Lens özelliğinin el yazısı notlarınızı telefonunuzdan doğrudan bilgisayarınıza kopyalayıp yapıştırmanıza izin vereceğini duyurdu. Ancak küçük nüans bulunuyor. El yazınız yeterince temiz ve okunaklı olmalı.

Google, bu özelliğini yeni yayınladığı blog yazısı ile duyurdu. Çalışması için Google Chrome’un en son sürümünün yanı sıra Android veya iOS için bağımsız Google Lens uygulamasına sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca her iki cihazda da Google hesabınıza giriş yapmış olmanız şart.

Özelliği kullanmak ise gayet basit. Uygulamayı başlattıktan sonra kameranızı el yazısını gösterecek şekilde ayarlamanız ve kopyalama metnini seçmeniz yeterli. Akabinde Google Dökümanlarda’ki belgeye gidip bu kopyalamayı yapıştırabilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz.

Daha önce belirttiğimiz gibi, el yazınız okunabilir ve yeterince temizse bu özellik en iyi sonucu verecektir. Eğer değilse tam verimli olarak kullanamayabilirsiniz. Şirketin paylaşmış olduğu kısa GIF ise özelliğin nasıl çalıştığını açık bir şekilde anlatıyor.

İlginizi çekebilir: Google Translate Anlık Çeviri Desteği Kazanacak