Anasayfa Haber Apple’dan Mini-LED ve Micro-LED Ekranlar İçin 300 Milyon Dolar Yatırım

Apple’dan Mini-LED ve Micro-LED Ekranlar İçin 300 Milyon Dolar Yatırım

Apple gelecekteki cihazlarında kullanmak üzere Mini-LED ve Micro-LED ekran üretecek bir fabrika kuruyor.

Apple tarafından Mini-LED ve Micro-LED ekran üretimi için Tayvan’daki Hsinchu Bilim Parkı’nda kurulacak yeni bir fabrikaya 334 milyon dolar ayrıldığı ileri sürüldü. Fabrikanın Tayvan merkezli tedarikçiler Epistar ve AU Optronics iş birliğinde kurulduğu belirtilirken ekranlar ise gelecekteki Apple cihazlarda kullanılacak.

Mart ayında analist Ming-Chi Kuo, şirketin en az 6 Mini-LED ekranlı ürünü 2021 sonunda piyasaya süreceğini iddia etmişti. Bunlar arasında 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri, iMac Pro, 12.9 inç iPad Pro, 10.2 inç iPad ve 7.9 inç iPad Mini cihazlarının adı geçiyor.

Kuo, Mini-LED arkadan aydınlatmalı ekranların daha ince ve daha hafif ürün tasarımlarını mümkün hale getirdiğinin altını çiziyor. Bunun yanı sıra, iPhone akıllı telefonlarında kullanılan OLED ekranlar ile sağlanan yüksek kontrast ve dinamik aralık da sunulmaya devam ediyor.

Bu arada Apple’ın 2014 yılında aynı araştırma parkında kurduğu bir Mini-LED ve Micro-LED araştırma geliştirme tesisinin olduğunu da not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: Apple Kulak Üstü Kulaklık Modeli Üzerinde Çalışıyor