Anasayfa Haber Bülten ASUS ProArt Ekranlar Calman Onayı Aldı

ASUS ProArt Ekranlar Calman Onayı Aldı

ASUS, ASUS ProArt Display modellerinde Calman renk kalibrasyonu ile renk doğruluğu sunmak için Portrait Displays ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Portrait Displays’e ait Calman renk kalibrasyon yazılımı, yayıncılık, prodüksiyon ve post prodüksiyon alanlarında çalışan renk profesyonellerinin ekran kalibrasyonu için ilk tercihlerinden biri.

ASUS ve Portrait Displays arasında süren iş birliğinin bir parçası olarak, belirli ProArt Display modelleri Calman Ready veya Calman Verified onayını aldı. Calman Ready modeller Calman yazılımıyla doğrudan iletişim kurarken, Calman Verified modeller ise anında stüdyo kalitesinde renk doğruluğu sunuyor.

İlk ASUS ProArt Display modelinin 2011 yılında piyasaya çıkmasından bu yana ProArt markası ve ProArt ürünleri fotoğrafçılık ve video prodüksiyon gibi geleneksel içerik üretimi alanlarında profesyonel iş akışlarının gereksinimlerini karşılayacak şekilde gelişti. Ayrıca 3D tasarımcılara, oyun geliştiricilere ve diğer yaratıcı disiplinlerdeki profesyonellere yeni çözümler sunuldu.

Şimdi ise Portrait Displays ile yapılan yeni iş birliği sayesinde ProArt Display, Calman standardına destek veren ekran markalarından biri oldu. Calman, ASUS ile Calman iş birliği hakkında konuşan Portrait Displays Başkanı ve CEO’su Eric Brumm, “Portrait Displays olarak, ASUS ile yaptığımız sağlam iş birliğinden gurur duyuyoruz. Bu iş birliğinin bir parçası olarak Calman Ready ve Calman Verified entegre çözümlerini ASUS ProArt Display modellerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Profesyoneller cihazlarının en yüksek performansı ve renk doğruluğunu sunduğundan emin olmanın verdiği güvenle ASUS ekranları kullanabilir. Renk teknolojisinin geleceğine ulaşmak ve iş ortaklarımızla üstün izleme deneyimleri sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Beş yeni ASUS ProArt monitör modeli Calman Ready veya Calman Verified onaylarına sahip olarak geliyor. Portrait Displays ile yapılan iş birliği çerçevesinde bu modellerin arasına yenileri de eklenecek.

Mutlak hassaslık ve renk kontrolüne ihtiyaç duyan profesyonel içerik üreticilere yönelik geliştirilen ASUS ProArt Display PA32UCX, PA32UCX-P ve PA27UCX modelleri Calman Ready onayına sahip.

Bu modeller Calman renk kalibrasyon yazılımıyla doğrudan iletişim kurabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, renk parametrelerini ProArt Display modelinin dahili belleğine kaydetmeden önce standart görüntüler için profesyonel kalitede kalibrasyon işlemi gerçekleştirebiliyor. Böylece renk doğruluğu ve homojenlik telafisi için ince ayar yapılabiliyor. Calman Ready ProArt Display modelleri ihtiyaç olduğunda kolayca yeniden kalibre edilebiliyor. Ekranlar ayrıca tek bir bilgisayara bağımlılığı da ortadan kaldırıyor.