Anasayfa Video Dell G3 15 Oyuncu Dizüstü İncelemesi Ve Kullanıcı Deneyimlerimiz

Dell G3 15 Oyuncu Dizüstü İncelemesi Ve Kullanıcı Deneyimlerimiz

Dell G3 15 dizüstü oyuncu bilgisayarını yakından inceledik ve deneyimlerimizi bu videoda sizlere aktaracağız.

Tasarım

Dell G3 15, mavi ve siyah renklerinin hakim olduğu bir bilgisayar. Gök mavisi Dell’in marka rengi ve bilgisayarın çeşitli yerlerinde uygulanmış. Bu rengi kapağındaki Dell logosunda, yanlarındaki çizgilerde ve klavye aydınlatmasında görebiliyorsunuz. 

Bilgisayarın ekranını kaldırdığımızda gövdeyle ekranın köşelerde birbirine paralel olmadığını, bu noktalarda hafif eğik olduğunu görüyoruz. Bu sıcak havanın bir engelle karşılaşmadan egzoz çıkışlarından atılabilmesi için tasarlanmış.

Nümerik tuş takımlı çiklet klavyeye sahip olan bilgisayarın sol tarafına daha yakın duran bir touch padi var. Touch padin etrafında bilgisayarın geri kalanında olduğu gibi mavi bir hat var ve görünüme hoş bir hava katıyor.

Dikkati çeken noktalardan biri de parmak izi sensörlü güç tuşu. Bu sensörlü tuş sayesinde kullanıcılara hem kolaylık ve hem de ek güvenlik sağlanmış oluyor.

Ekran

Ekranda 178 derece görüş açılı IPS panel kullandığını görüyoruz. Mat ve parlamayan ekran üzerinde parlama önleyici kaplamayla geliyor. Bu panel 1080p çözünürlükte 60Hz tazeleme oranı sunuyor. Bilgisayarın içindeki işlemci ve ekran kartı da düşünüldüğünde bu çözünürlük gayet yeterli.

Ekranın kenar çerçeveleri ince tutularak standart 15.6 inç büyüklükteki dizüstü monitörlerine göre biraz daha fazla kullanılabilir ekran alanı sağlanmış. Tabii piyasada çok daha ince çerçeveli ekranlar da var. Ancak burada ekran üzerine yerleştirilmiş bir webcam ve çift mikrofonun da varlığını unutmamak gerekiyor. Ekranın üzerinde webcam 720p çözünürlüklü ve görüntülü görüşme gibi işler için fazlasıyla yeterli. 

Giriş/Çıkış Yuvaları

Giriş çıkış yuvaları konusunda sıkıntı çekmedik, bu bilgisayarda HDMI, ethernet ve DisplayPort gibi farklı portlardan bolca var. Sol tarafta güç girişini, DisplayPort destekli ve görüntü çıkışı alabileceğiniz USB-C portunu, HDMI 2.0 portunu, USB 3.0 portunu, Gigabit ethernet portunu ve kombo ses jakını görüyoruz.

Dizüstünün sağ tarafına baktığımızda ise 1 adet Noble kilit yuvasını, 2 adet USB 2.0 yuvasını ve SD kart yuvasını buluyoruz. Bu SD kart yuvası USB 2.0 hızlarında çalışıyor. Yaptığımız dosya kopyalama testlerinde maksimum 27MB/sn transfer hızlarına ulaşabildik.

 

Ağ Bağlantı Seçenekleri

Ağ bağlantısı seçenekleri Realtek Gigabit ethernet kontrolcüye bağlı RJ45 ethernet yuvası ve Wi-Fi 5 (802.11ac) kablosuz bağlantı standardını içeriyor. Yani hem kablolu, hem kablosuz olarak yüksek hızlı internet bağlanabiliyorsunuz. Wi-Fi 5, kablosuz ağ üzerinden 4K video aktarımı ya da multiplayer oyunlar gibi yüksek bant genişliği gerektiren işler için tavsiye edilen minimum bağlantı türü haline geldi. Wi-Fi 6 ise henüz piyasaya yeni giriyor ve daha yaygınlaşması için bir kaç yıl geçmesi gerekecek gibi görünüyor.

Ses ve Müzik

Piyasada en yaygın kullanılan ses işleme çözümü olan Realtek ALC1220 yongası bu modelde de kullanılmış. Bilgisayar ses çıkışı için bir çift hoparlöre sahip ve bunlar bilgisayarın altında bulunuyorlar. Bu hoparlörlerin ses seviyeleri hayli yüksek ve sesi son seviyede açtığınızda bile bozulmaya sebep olmuyorlar.

Bununla birlikte ses konusunda kullanabileceğiniz uygulamalardan biri de Dell ile birlikte gelen Waves MaxxAudio Pro. Bu uygulama film, oyun müzik gibi kullanım senaryolarına göre sesi daha da optimize etmenize izin veriyor.

Ağırlık

Dell G3 15 hayli kompakt görünen bir dizüstü bilgisayar. Bu yüzden de 2.5 kilo civarındaki ağırlığı benzer boyuttaki ve özellikteki dizüstü kıyaslandığında biraz daha daha ağır kalıyor. Önceliği taşınabilirlik olan kullanıcılar için bunun eksi bir yön olduğunu söyleyebilirim. 

Klavye

Bu modelde dizüstü bilgisayarlarda sıkça gördüğümüz çiklet klavye kullanılmış, tuşlar kısa seyahat aralıklı. Dell’in belirttiğine göre bu klavyenin sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı olması güzel bir detay.

Ayrıca tuşların arka plan aydınlatmasının olduğunu da belirtelim, düşük ışıkta tuşlar rahatça okunabiliyor. Ayrıca Caps Lock tuşunda beyaz bir bildirim ışığı da bulunuyor. 

Teknik Özellikler

Bilgisayarın içinde güçlü 6 çekirdekli Intel mobil işlemci Core i7 9750h modelini görüyoruz. Ekran kartı olarak da 4 GB GDDR5 belleğe sahip Nvidia GTX 1650 modeli bulunuyor. Bize gelen konfigürasyonda 16 GB DDR4 2666Mhz bellek, 256 GB Sk Hynix NVM Express SSD ve 1TB 5400 devir hızlı Western Digital sabit disk bulunuyor. Sistem diski, uygulamalar ve oyunlar için hızlı NVM Express SSD’nin ve resim, müzik, filmlerinizi saklamak ve yedeklemek amaçlı sabit diskin kullanılması, bu bilgisayardan en iyi performansı elde etmenizi sağlayacaktır.

Bilgisayarın farklı konfigürasyonlarla satıldığını hatırlatalım, o sebeple bütçenize ve ihtiyacınıza göre farklı donanımda bir Dell G3 alabilirsiniz. Bilgisayarın işlemcisi ve ekran kartı birbiriyle uyum sağlayan ve darboğaz yaratmayan ideal parçalar. GTX 1650 ekran kartı 60Hz/1080p oyunculuk için yeterli, bunu oyun testi videomuzda da görebilirsiniz.

Dell G3 15 lisanslı Windows 10 Home işletim sistemiyle geliyor. Ayrıca Alienware Command Center ve Dell Power Manager gibi faydalı uygulamalar da bilgisayarla birlikte gelenler arasında. Dell Power Manager içinde gürültü, sıcaklık ve performans arasında denge kurmanızı sağlayacak çeşitli ön tanımlı profiller bulunuyor. Windows 10 Denetim Masası altındaki güç ayarlarının çok daha gelişmiş bir versiyonu olmuş. 

Sonuç Değerlendirmesi

Bütçeyi aşmadan kullanabileceğiniz giriş seviyesi bir oyuncu dizüstü bilgisayarı istiyorsanız Dell G3 15 ihtiyacınız karşılayabilecek bir seçenek. İnternete hızlı şekilde bağlanabilmek, istediğinizde 4K TV ekranına bağlayıp evde film izleyebilmek ya da oynayabilmek de gayet kolay. Bu modelin oyun performans testlerini de kısa süre sonra yine sitemizde bulabileceksiniz.