Anasayfa Makale Huawei P40 Pro – Öne Çıkan Özellikler

Huawei P40 Pro – Öne Çıkan Özellikler

Kamera özellikleri ile dikkat çeken yeni Huawei P40 Pro, aslında ilk bakışta görünenden daha fazlasını vaat ediyor.

Huawei yeni seri telefonlarında kullandığı tüm kameraları geliştirmiş. Artık tüm kameralar daha yüksek çözünürlüğe, genişletilmiş çekim filtrelerine ve en önemlisi daha iyi video performansına sahip. Ana çekim kamerası olan geniş açılı lens, 50 MP Quad Bayer sensörü ile donatılmış.

Elbette yaptığınız çekimlerde aldığınız sonuçlar 12.5 MP olarak derleniyor. Kullanıcı bir fotoğraf çektiğinde, her bir alt piksel bir araya geliyor ve daha iyi bir görüntü sunabilmek için süper pikseller oluşturuyor. Böylece gürültü seviyesi düşürülüyor ve çok daha iyi bir HDR performansı sunuluyor.

Gün ışığında otomatik modda 12.5 MP olarak aldığınız sonuçlar gayet başarılı ve Huawei’nin ana kamerası gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. Aslında ana kamera ile fotoğraf çekebileceğiniz iki farklı mod daha bulunuyor. Ama otomatik mod o kadar iyi ki, diğer modları sadece belli durumlarda tercih ediyorsunuz.

Ana geniş açılı kamerada özel bir RYYB renk filtresi bulunuyor. Bu renk filtresi, sarı alt pikseller yerine yeşil alt pikseller kullanıyor. Böylece düşük ışık çekimlerde çok yüksek detay seviyesi, son derece güzel ve dengeli renkler, çoğu durumda harika gürültü azaltma performansı alabiliyorsunuz.

Telefondaki Ultra geniş açılı kamerada ise, daha önce Mate 30 Pro’da kullanılan kamera sensörünü görüyoruz. 40 MP Quad Bayer sensörlü bu kamera, sonuçları 10 MP olarak üretiyor. Son çekim kamerası ise P30 Pro ile ilk kez tanıtılan ve P40 Pro ile daha da geliştirilen periskop kamera.

Periskop kameranın yapısındaki farklılık dışarıdan bakınca anlaşılmıyor. Kullanıcı arka kısma baktığında sadece periskop lensin son kısmını görüyor. 12 MP çözünürlüğe sahip olan periskop kamera 5 kat optik yakınlaştırma yapabiliyor. Ayrıca 10 kat yakınlaştırma da hibrit olarak sağlanıyor. Böylece çıkabileceğiniz en üst seviye yakınlaştırma 50 kat oluyor.
Telefoto kamera ile yaptığınız gece çekimleri ana kameraya göre daha karanlık görünüyor. Ama detay seviyesi son derece iyi ve fotoğrafta neler olup bittiğini net bir şekilde görebiliyorsunuz.

Huawei P40 Pro kutudan Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu EMUI 10 ile çıkıyor. Ama bu telefonda bulunan işletim sisteminde Google servisleri yerine Huawei’nin mobil servislerini kullanılıyor. Yani normalde Google tarafından sağlanan bazı servislerin Huawei alternatifleri sunuluyor.

Çin’de Android telefonlar zaten Google servisleri olmadan kullanılıyor. Huawei buradan kazandığı tecrübeleri kullanarak diğer ülkelerde de benzer servisleri kullanıcılara sunmak için bir süredir yerel çalışmalar yapıyor. Huawei AppGallery halen dünyanın en çok kullanılan 3 mobil uygulama marketinden biri.

Ayrıca MoreApps, APKPure ve Amazon Apps gibi uygulamalarla beraber eksik gördüğünüz uygulamaları kolayca tamamlayabiliyorsunuz. Buna ek olarak, WhatsApp, Facebook gibi uygulamaları kolayca tarayıcı üzerinden indirebiliyorsunuz. YouTube’u tarayıcı üzerinden açıp, ana ekrana alarak uygulama benzeri bir deneyim sağlayabiliyorsunuz.

Eğer başka bir telefondan Huawei P40 Pro’ya geçiyorsanız, tek yapmanız gereken Phone Clone uygulamasını kullanmak. Huawei akıllı telefonlarda ön yüklü gelen bu uygulamayı, verileri aktaracağınız telefona da kuruyorsunuz. Sonra tek yapmanız gereken iki telefonu uygulama üzerinden eşleştirmek ve tüm uygulamalarınızı yeni telefona aktarmak. Kısacası Huawei P40 Pro hem güçlü Kirin 990 işlemcisi, hem de kaliteli kamera sistemiyle 2020 yılının en iyi mobil cihazlarından biri olmayı başarıyor.