Anasayfa Haber Slack Artık Yüklenen Görüntülerden Konum Verilerini Ayırıyor

Slack Artık Yüklenen Görüntülerden Konum Verilerini Ayırıyor

Slack

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Slack, dosyalarla birlikte gelen meta verilerini ayrıştırarak daha güvenli bir dosya paylaşımı sunmayı amaçlıyor.

Bilgisayarınızdaki belgelerden telefonunuzda çekilen fotoğraflara kadar neredeyse her dijital dosya meta veriler içerir. Bunlar dosyanın kendisi hakkında ne kadar büyük olduğu, ne zaman oluşturulduğu ve kim tarafından oluşturulduğu gibi verilerdir. Fotoğraflar ve videolar ise genellikle çekildikleri yerlerin kesin koordinatlarını içerebilir.

Bu durum kaynaklarını güvende tutmak için bazı kişilerin ekstra güvenlik önlemleri alması gerekiyor. Gazeteciler ve aktivistler gibi yüksek riskli Slack kullanıcıları ise çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Bir gazeteci, yayınlamadan önce meta verilerini bir fotoğraftan kaldırsa bile fotoğrafın bir kopyası meta verileriyle birlikte Slack’in sunucularında kalabiliyordu. Bilgisayar korsanlarının herhangi bir şekilde verilere ulaşması ise kaynakları riske atabilir.

Bu bağlamda Slack sözcüsü, kısa bir süre önce GPS koordinatları da dahil olmak üzere Slack’e yüklenen görüntülerden EXIF ​​(değiştirilebilir görüntü dosyası) meta verilerini ayırmaya başladıklarını doğruladı. TechCrunch ise bunu konum verileri içeren bir fotoğrafı Slack’e yükleyip ardından yüklenen görüntünün bir kopyasını sunucudan alarak test etti. Sunucudan alınan kopya artık belgeye entegre olan konum verilerini içermiyordu. Ancak fotoğrafı çeken cihazın markası ve modeli gibi bazı meta verilerinin kaldığı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Slack, Yeni Tasarımı İle Kullanım Kolaylığı Sunuyor