Anasayfa Haber Twitter Yanıltıcı COVID-19 Gönderileri İçin Yeni Etiketler Açıkladı

Twitter Yanıltıcı COVID-19 Gönderileri İçin Yeni Etiketler Açıkladı

COVID-19

Twitter, COVID-19 hakkında tartışmalı ya da yanıltıcı bilgi içeren gönderilerde, kullanıcıyı uyarmak adına uyarı etiketleri kullanacaklarını duyurdu.

Twitter’da COVID-19 salgını hakkında yanlış veya hatalı bilgilerin yayılmasını önlemek adına 3 farklı kategoride etiketler kullanılacak. Kullanılan bu etiketlerde ayrıca harici kaynaklar tarafından düzenlenmiş, içerisinde COVID-19 ile alakalı gerçeklerin yer aldığı bir bağlantı linki de yer alacak. Etiketlerde yer alacak 3 temel kategori ise yanlış ve yanıltıcı iddialar, tartışmalı iddialar ve son olarak da doğrulanmış iddialar şeklinde olacak. Twitter yaptığı açıklamada ciddi derecede yanıltıcı olan tweetleri ise sileceğini belirtti.

COVID-19 ile mücadelenin en önemli yollarından biri de doğru bilgi akışını insanlara ulaştırmak. İnsanlar tarafından yayılabilecek yanlış bilgiler hastalıkla mücadele etme konusunda bizleri zor duruma düşürebilir. Doğru bilginin kullanıcıya ulaşması adına Twitter’ın yaptığı bu hamle umarız doğru bir şekilde çalışır.

İlginizi çekebilir: Steam Yaz İndirimleri 2020 Ne Zaman Başlayacak?