Anasayfa Haber 3B Atom Haritalama ile Hayatın Kökenleri Araştırılacak

3B Atom Haritalama ile Hayatın Kökenleri Araştırılacak

3B Atom Haritalama

3B atom haritalama tekniği sayesinde yaşamın gelişimi hakkında daha fazla şey öğrenilebilecek.

Yeni sayılabilecek bir teknik ile Dünya’daki yaşamın nasıl başlamış olabileceğine ışık tutulmak isteniyor. Bilim insanları, 3B atom haritalama diğer adıyla atom probu tomografisi kullanarak Güneş Sistemi‘ndeki en eski moleküler sıvıların, amino asitlerin ve nihayetinde yaşamın gelişimini destekleyebileceğini keşfedecek.

Ekip, bu manyetitlerin oluştuğu sıvıların işaretlerini bulmak için 4.5 milyar yıllık bir göktaşında, manyetit tanelerinin sınırları üzerindeki molekülleri inceledi. Şu an bunların alkalin ve sodyum yüklü olduğu görülüyor.

Bunun kısmen göktaşı örneğinin kendisinin doğası sayesinde mümkün oldu ifade ediliyor. Göktaşının asla oda sıcaklığının üstüne çıkmadığı veya sıvı suya maruz kalmadığı, bu nedenle herhangi bir likidite belirtisinin asteroitten geldiği paylaşılıyor.

Araştırmacılar, suyun erken Güneş Sistemi’nde mevcut olduğunu uzun zamandır biliyor ancak bunun suyun kimyasını ve asitliğini gösteren ilk doğrudan kanıt olduğunun altı çiziliyor. Bu kanıt, uzay araştırmalarının geleceği için de umut verici olarak kabul ediliyor.

Araştırmacılar bu çalışmaları ile ister asteroitlerden isterse Mars’tan olsun, dünya dışı örnekleri incelemek için yöntemler tasarlamayı ve uzay ajanslarının daha fazla veri toplamak için gereksiz geziler yapmasını engellemeyi umuyorlar.

İlginizi çekebilir: Intel, Beyin Tümörü Tespit Eden Yapay Zeka Geliştiriyor