Anasayfa Haber Samsung Bu Yaz Banka Kartı Çıkaracak

Samsung Bu Yaz Banka Kartı Çıkaracak

Teknoloji devlerinin son dönemlerde gözünü diktiği yeni alanlardan biri de ödeme yöntemleri gibi görünüyor.

Apple tarafından başarılı bir şekilde hayata geçirilen Apple Pay ödeme yöntemi Amerika’da kullanıcılar tarafından oldukça ciddi rağbet görmeye başlamıştı. Apple bu talebin üzerine, titanyum kaplı Apple Card’ı kullanıcılarla tanıştırmıştı. Apple Card’ın kullanım amacı Apple Pay desteği olmayan mağazalarda bu kart ile ödeme yapma imkanı sağlamaktı. Apple bu yolla Goldman Sachs ve Mastercard ile ortaklık yaparak, sahip olduğu ödeme yöntemini daha da geniş kullanım alanına sunmak için uygun hale getirmiş oldu.

Apple’ın elde ettiği başarının ardından, bu durum diğer teknoloji devlerinin de ilgisini çekmiş olacak ki diğer teknoloji devleri Huawei ve Google da kendi ödeme yöntemleri olan kart sistemlerini tanıttılar. Teknoloji firmalarının bu yeni yarışından geri kalmak istemeyen Samsung firması da bu yaz kendi pay sistemleri ile çalışan bir banka kartı çıkaracaklarının duyurusunu yaptılar.

Samsung’un yaptığı açıklamaya göre Samsung Kart, SoFİ ortaklığı ile piyasada yer alacak. Bu ödeme metoduna ve karta ülkemizde muhtemelen sahip olamayacağız. Teknoloji şirketlerinin artık gözünü finans sektörüne dikmeye başlayıp başlamadığı ise kendi açımdan merak ettiğim bir nokta. Teknolojide pek çok konuda dünyayı tekeline almaya çalışan hatta bir nebze bunu başarmaya başlayan markalar ödeme yöntemleri ile insanlığı daha ileri bir teknolojiye doğru gitme konusunda hızlandırabilir.

İlginizi çekebilir: Samsung 5G Akıllı Telefon Satışlarında İlk Sırada