Anasayfa Haber Elon Musk, Hapse Girmeyi Göze Alarak Tesla Fabrikasını Açıyor

Elon Musk, Hapse Girmeyi Göze Alarak Tesla Fabrikasını Açıyor

Elon Musk

Dünyanın önde gelen girişimcilerinden olan Elon Musk yeni kararı ile çok tartışılacak bir işe daha kalkışıyor.

Elon Musk daha önce yaptığı açıklamalarda karantinayı faşizme benzeterek ciddi derecede toplumdan ve basından tepki almıştı. Bu olay daha taze iken Elon Musk şimdi de karantina uygulamalarının halen devam ettiği Amerika’nın California Fremont eyaletinde bulunan fabrikasını açacağını duyurdu.

Yapılan habere göre geçtiğimiz çarşamba gününden bu yana bazı işçiler fabrikaya gitmeye başladı bile. Fabrikaya giden bu işçilerin tesisi hizmet vermeye hazırlamak için gittiği tahmin edilmekte.

California Valisi Kademeli Üretim Konusunda Açıklama Yapmıştı

Geride bıraktığımız günlerde California valisi  Gavin Newsom, yaptığı açıklamada bazı üreticilerin ve işletmelerin tekrar faaliyete geçebileceğini ifade etmişti. Ancak California valisi Newsom, bu açıklamayı yaparken zorunlu ihtiyaçların karşılanması adına bu kararı almıştı. Tüm bu kararla karşın vali Gavin Newsom son kararı yerel yetkililerin vereceğini de açıklamalarına eklemişti. Bu noktada Tesla marka araçların insanların hayatı için ne denli zorunlu bir ihtiyaç olduğu ise eleştiriye açık bir konu.

Fermont Polis Departmanından Açıklama Geldi

Polis departmanı sözcüsü Geneva Bosques yaptığı açıklama ile işlerin ne noktaya gideceğini daha da merak konusu haline getirdi. Geneva yaptığı açıklamada ‘’uygulanan karantina kurallarında bir değişiklik yok. Montaj hattının işlemeye başlaması, kuralların ihlali anlamına gelir.‘’ İfadelerinde bulundu. Bosques yaptığı açıklamada Tesla’nın yeniden açılması için hazırlıkların başlamasına şaşırmadığını dile getirdi.

Elon Musk Riskleri Göze Alıyor

Bir pandemi durumunda olan dünya pek çok açıdan üretim ve yaşam biçimini minimize etmiş durumda. Pandeminin etkili olduğu çoğu ülkede hasta sayısını kontrol altında tutabilmek adına zorunlu haller dışında insanlar dışarıya çıkmıyor, alışveriş yapmıyor ve çalışmıyor. Pek çok şirket artık tam zamanlı olarak bu önlemler doğrultusunda evden çalışmayı bir düzen haline getirmiş durumda. Araç üretimi ise içerisinde yaşadığımız dünyada bir zorunluluk olarak kesinlikle bulunmamakta. Buna karşılık Elon Musk dünyaca zorunlu bir ihtiyaç olarak görülmeyen araç üretimine yönelik çalışmalarına tam manası ile başlarsa, kuralları ihlal etmiş olacağı için ciddi bir yaptırıma uğraması gerekli.

Elon Musk Daha Önce Yaptığı Karantina Açıklamaları İle Tepki Çekmişti

Elon Musk daha önce yapmış olduğu açıklamalarda karantina için faşizm benzetmesi yapmıştı. Elon Musk yaptığı o açıklamada ‘’Açıkçası insanların anayasal haklarına karşı evlerine zorla hapsedildiğini düşünüyorum.’’ ifadelerine yer vermişti. İşin ahlaki boyutundan da baksanız ticari yönünden de baksanız hiçbir şekilde tutarlı olmayan bu işin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

İlginizi çekebilir: GTA 5 Ücretsiz Oldu!