Anasayfa Haber TSMC’nin 5nm Müşterileri Ortaya Çıktı

TSMC’nin 5nm Müşterileri Ortaya Çıktı

TSMC 5nm

TSMC’nin 5nm üretim kapasitesinden pay alan şirketler arasında şaşırtıcı bir şekilde Intel de yer alıyor.

Teknoloji hız kesmeden gelişmeye devam ederken gereksinimleri karşılamak için donanım gücü de önemini artırıyor. Bu konuda TSMC gibi yarı iletken üreticileri kilit rol oynuyor. TSMC, COVID-19 pandemisinin varlığına rağmen yeni 5nm (N5 ve N5 +) teknolojisi için çok sıkı çalışıyor. Görünüşe bakılırsa salgın yarı iletken devini durdurmadığı gibi birçok şirketten sipariş alınmaya devam ediliyor.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde başlaması gereken seri üretim ile 5nm üretiminin 2020 yılı için tüm kapasitenin %10’unu kapsayacağı tahmin ediliyor. Zaman içinde ise 5nm litografisinin ana üretim hattı haline gelmesi bekleniyor.

ChinaTimes’ın raporu sayesinde TSMC 5nm üretimine talip olan dev şirketleri görebiliyoruz. Apple A14 yongası, Huawei (HiSilicon) ise Kirin 1000 yongaları için N5 litografisinin en büyük müşterileri olacak. Devamında ise A15 ve Kirin 1100 5G için N5+ siparişleri gelecek. Bu şirketlerin arasına Zen 4 işlemciler ve RDNA 3 ekran kartları için AMD de katılacak. Bu noktada TSMC’nin AMD’ye özel olarak gelişmiş bir 5nm planı olduğunun altını çizelim.

TSMC 5nm

NVIDIA, Ampere’den farklı olarak tüketici odaklı bir seçenek olması beklenen Hopper mimarisi için bir miktar kapasite ayırmış görünüyor. Listenin en ilginç bölümünde ise Intel ve Xe ekran kartları dikkatleri üzerine çekiyor. Liste, Intel’in ekran kartı üretiminde N5 işlemini kullanabileceğini gösteriyor. Böylece kendilerinin 10nm sürecinde olduğu gibi bazı sorunlar yaşanması durumunda gelecekteki GPU’lar için mümkün olan en iyi performans sağlanabilir.

İlginizi çekebilir: TSMC, 2 nm Çip Üretimi İçin Harekete Geçti