Anasayfa Haber Alienware, 360 Hz Oyuncu Monitörü Hazırlığında

Alienware, 360 Hz Oyuncu Monitörü Hazırlığında

Alienware 360 Hz Oyuncu Monitörü

Alienware 360 Hz monitörün 24.5 inç ekran boyutu, IPS paneli ve 1080p çözünürlüğü ile çıkış yapması bekleniyor.

Ekran tazeleme hızları özellikle rekabetçi oyuncular ve e-spor oyuncuları için kritik önem arz etmeye başladı. Bu zamana dek 240 Hz yenileme hızı sunan birçok monitör satışa çıkmıştı. Ekran teknolojilerinin de gelişmesiyle birlikte CES 2020’de ASUS’un ROG Swift 360 Hz monitörleri ilk kez tanıtılmıştı.Bu şirketlerin ardından Alienware, 360 Hz yenileme hızına sahip yeni bir oyun monitörü hazırlığında.

Alienware 25 Gaming 360 Hz, 24.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. IPS panelin kullanıldığı AW2521H, ekran yırtılmalarını engellemek için NVIDIA’nın G-Sync teknolojisi ile destekleniyor.

Alienware 360 Hz Oyuncu Monitörü

Alienware’in ASUS’un üretimde olan ROG Swift 360 modeli için kullandığı panelin (AU Optronics’den) aynısını kullanacağı düşünülüyor. Bu monitörün ekran çözünürlüğü ise yüksek ihtimal 1080p olacak.

Yüksek teknolojiye sahip yeni monitörleri yakında raflarda görebileceğiz. Ancak bu FPS değerlerini bize verebilecek güçlü donanımlar olmadan yüksek tazeleme hızları hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Örneğin CS:GO gibi bir oyunda 360 FPS almak mümkün olsa bile diğer oyunlarda bu değerleri görmek oldukça zor. Bu bağlamda yeni NVIDIA RTX 3000 serisi ve AMD’nin RDNA 2 mimarisine sahip ekran kartlarının sergileyeceği performanslar büyük önem taşıyor.

Alienware, ASUS’a benzer şekilde kısıtlı bilgiler verdi. Çıkış tarihi ve fiyatlandırma konusunda henüz bir ayrıntı bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: Gigabyte, Yeni G Serisi Oyuncu Monitörlerini Satışa Çıkarıyor