Anasayfa Haber Yeni Galaxy A Serisi Optik Görüntü Sabitleyici ile Gelebilir

Yeni Galaxy A Serisi Optik Görüntü Sabitleyici ile Gelebilir

Galaxy A Serisi Optik Görüntü Sabitleyici

Uygun fiyatlı cihazlarda görmeye alışık olmadığımız OIS desteği, Samsung’un Galaxy A serisine geliyor.

Güney Kore’de ortaya çıkan bir rapor, Samsung’un bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmesi beklenen yeni Galaxy A telefonlarına OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) getireceğini iddia ediyor. Bu donanımsal özellik şimdiye kadar sadece Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonlarıyla sınırlı kalmıştı.

Optik Görüntü Sabitleyici, bulanıklığı azaltmak için donanım ve yazılım işlemesi kullanır. Akıllı telefonlardaki kamera sensörleri daha küçük olduğundan, ortamda yeterli ışık elde etmek için düşük ışık koşullarında pozlama sürelerini kullanma eğilimindedirler. Bu durum bulanık görüntülere neden olsa da burada OIS devreye giriyor. Ayrıca kameranın içindeki lens, telefonu elinizde tuttuğunuzda oluşan sallantılara karşı hareket eder ve görüntüdeki sallantıları engeller.

Galaxy A serisinin giriş seviyesi cihazlarının aksine, Optik Görüntü Sabitleyici yalnızca daha üstün Galaxy A modellerinde ortaya çıkabilir. Uygun fiyatta gelişmiş kamera özellikleri sağlamak A serisinin temellerinden biridir, bu yüzden beklentilerin boşa çıkmayacağını söyleyebiliriz. Ayrıca OIS’in eklenmesi, segmentindeki rakipleri de zorlayacaktır.

İlginizi çekebilir: Galaxy Note 20 Tasarımı Eskizlerle Ortaya Çıktı