Anasayfa Haber Apple Glass Fiyatı ve Özellikleri Hakkında Yeni İddialar

Apple Glass Fiyatı ve Özellikleri Hakkında Yeni İddialar

Apple Glass Fiyatı

Merakla beklenen Apple Glass akıllı gözlük hakkında yeni fiyat ve özellik iddiaları ileri sürüldü.

Apple tarafından sır gibi saklanan akıllı gözlük hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Buna göre, artırılmış gerçeklik yetenekleri ile öne çıkacak Apple Glass için başlangıç fiyatı 499 dolar olacakken farklı lens seçenekleri ve daha fazlası kullanıcılara sunulacak.

Herhangi bir ad değişikliği olmayacağı söylenen üründe farklı lens seçenekleri bir Apple ürününden bekleyeceğiniz üzere ekstra ücrete tabi olacak. Her iki lenste de ekranlar olacağı ve bunlarla hareketler kullanarak etkileşime geçilebileceği belirtiliyor. Akıllı gözlüklerin orijinal Apple Watch akıllı saatte olduğu gibi bir iPhone ile eşlenmesi gerekeceği de bilgiler arasında.

Şirketin bu yeni ürününü normalde sonbahardaki iPhone etkinliğinde duyurmayı planladığı ancak yüz yüze görüşmelerde uygulanacak sınırlandırmalar sebebiyle duyurunun Mart 2021 etkinliğine ertelendiği söyleniyor. Apple Glass’ın piyasaya çıkışı ise 2021 sonu veya 2022 başı olacak gibi gözüküyor.

Ek olarak, Apple’ın daha geleneksel artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik başlığı üzerinde de çalıştığı söylentileri bulunuyor. Bu ürünün Facebook’un Oculus Quest modeline benzeyeceği tahmin ediliyor. iOS 14 sızıntısı ise Gobi kod adlı bir uygulama ile yeni artırılmış gerçeklik deneyimlerinin test edildiğini ortaya çıkartmıştı.

İlginizi çekebilir: Daha Küçük ve Daha Ucuz Apple HomePod Yolda