Anasayfa Mobil Samsung Galaxy Note 10 Lite İncelemesi

Samsung Galaxy Note 10 Lite İncelemesi

Samsung Galaxy Note 10 Lite incelemesi ile beraber Samsung’un ana Galaxy Note serisine ilk kez uygun fiyatlı bir alternatif model gelmiş oluyor. Peki, Galaxy Note 10 Lite nasıl bir telefon?

Öncelikle Samsung Galaxy Note 10 Lite modelini diğer amiral gemisi Samsung telefonlarla ayrıştırmak şart. Çünkü her ne kadar içerisinde amiral gemisi işlemcisi olsa da, gerek kasa yapısı gerekse diğer özellikleriyle bir amiral gemisi akıllı telefon değil. Daha çok orta üst segment bir cihaz diyebiliriz.

Samsung Galaxy Note 10 Lite Ekranı ve Tasarımı

Note 10 Lite 163.7 mm uzunluğa, 76.1 mm genişliğe ve 8.7 mm kalınlığa sahip. Telefonun ağırlığı 199 gram  ve kasa yapısı plastikten oluşuyor. Kasanın alt kısmında ise S Pen bulunuyor. Cihazla birlikte gelen S Pen, Galaxy Note 9’da bulunan kalemle aynı özelliklere sahip. Bluetooth özelliği sayesinde uzaktan kontrol imkanı sağlayan Note 10 Lite kalemi hakkında tüm detayları ise ayrı bir videoda sizlerle paylaştık. Bu videoyu da hemen aşağıda paylaşıyoruz.

Ekran 6.7 inç boyutunda ve Super AMOLED panel kullanıyor. Çözünürlük değeri 1080 x 2400 piksel ve 394 ppi piksel yoğunluğu bulunuyor.

Galaxy Note 10 Lite Donanım ve Performans

Note 10 Lite içerisinde 10 nm Exynos 9810 platformu bulunuyor. Daha önce S9 ve Note 10 gibi cihazlarda gördüğümüz bu işlemci son derece sağlam performans sağlamayı başarıyor. Çipsette bulunan grafik birimi ise Mali-G72 MP18.

Telefonun iki farklı versiyonu bulunuyor. 128 GB dahili hafıza ile beraber ister 6 GB RAM isterseniz de 8 GB RAM arasında seçim yapabiliyorsunuz.

Oyun testlerinde kullandığımız programa bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Galaxy Note 10 Lite Kamera

Note 10 Lite hem S20 serisi hem de yeni A serisiyle benzer bir kamera tasarımı kullanıyor. Cihazda 12 MP ana geniş açılı kamera, 12 MP ultra geniş açılı kamera ve 12 MP telefoto kamera bulunuyor. Note 10 Lite 4K 60fps video çekebiliyor ve ana geniş açılı kamerada bulunan OIS sayesinde sarsıntıların da önüne geçebiliyor.

Ön tarafta ise Note 10 modellerinden alıştığımız ve artık neredeyse her Galaxy telefonda kullanılan puch-hole kamera deliği bulunuyor. Buradaki kameranın çözünürlüğü ise 12 MP.

Galaxy Note 10 Lite 4.500 mAh boyutunda bir batarya kullanıyor ve bu batarya günlük kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Ama söz konusu oyun oynamak olduğunda, aldığınız yüksek FPS’ye rağmen işlemci platformu yaşını hissettirmeye başlıyor.

Sonuç olarak Note 10 Lite, S Pen desteği ile beraber Samsung’un hem güncel hem de en uygun fiyatlı Note modeli olmayı başarıyor.