Anasayfa Haber Adobe Premiere Pro İçin Yeni GPU Hızlandırma Yaması

Adobe Premiere Pro İçin Yeni GPU Hızlandırma Yaması

Adobe Premiere Pro 14.2 donanım hızlandırmalı video kodlama için yüksek hız vadediyor.

Adobe tarafından Premiere Pro video düzenleme uygulaması için sunulan son güncelleme donanım hızlandırmalı video kodlama ile dışa aktarma konusunda önemli kazanımlar sağlıyor. Adobe Premiere Pro 14.2 ve Adobe Media Encoder NVIDIA ve AMD GPU’ların nimetlerinden faydalanarak dışa aktarmada yüzde 400 artış elde ediyor.

Premiere Pro, NVIDIA CUDA ile hızlandırmayı halihazırda bir süredir kullanıyor. Yeni sürümde ekran kartının donanım tabanlı NVENC kodlayıcısını kullanmak iin NVIDIA Nvencode API’sı bulunuyor. Yama aynı zamanda AMD GPU’larda VCE donanım kodlayıcısını kullanacak. Böylece özellikle 4K video üzerinde çalışırken yalnızca GPU kullanarak dışa aktarma süreleri önemli ölçüde değişiklik gösterecek. Güncelleme ayrıca Apple ProRes RAW dosyalarını da destekliyor. Bu da Windows ve macOS arasında içe ve dışa aktarmada aynı hızlandırmayı sağlayabiliyor.

Premiere Pro’nun GeForce RTX 2060 ve Intel Core i9 9750H ile pratik kullanımında 4K temel dönüştürmede 2.5 kat daha fazla hız elde edildiği paylaşılıyor. Tabii ki kıyaslama için Adobe’un 6 çekirdekli bir dizüstü bilgisayar işlemcisi kullandığını da unutmamak gerek. Şirket Premiere Pro çalıştıran video düzenleme iş istasyonları için 8 çekirdekli ve 3.2 GHz ya da üstü sunan işlemciler öneriyor. Core i7 veya Core i9 Intel işlemciler veya AMD eş değerleri de özellikle önerilmekte. 

Adobe Premiere Pro 14.2 bu haftanın sonlarında kullanıcılarla buluşacak. 

İlginizi çekebilir: iPad için Photoshop ve Fresco Yenilikleri Duyuruldu