Anasayfa Haber Intel 10. Nesil Platformu Overclock Kabiliyeti ile Dikkat Çekiyor

Intel 10. Nesil Platformu Overclock Kabiliyeti ile Dikkat Çekiyor

i9-10850K

Yeni nesil işlemciler raflarda yerini almaya başlarken anakart üreticileri de güçlü anakart tasarımları ile gündeme geliyor. Güçlü anakartlar ile buluşturulan 10. Nesil Intel işlemci ve bellekler ise yüksek overclock kabiliyeti sunuyor.

Intel, 10. nesil işlemcilerini kısa bir zaman önce tanıtmıştı. Yeni platforma ayak uyduracak 400 serisi anakartlar ise satışa çıkmaya başlıyor. Bu bağlamda Intel’in üst seviye i9-10900 işlemcisini ROG Maximus XII Hero WiFi ile inceleme fırsatı bulmuştuk.

Mavililer, Comet Lake-S ile işlemci ve bellek kanadında hız aşırtma potansiyelinin altını özellikle çiziyordu. Yeni CPU’lar ve yonga setleri piyasaya çıktıkça testler art arda gelmeye devam ediyor.

Hız aşırtma konusunda CPU’lar kadar anakart üreticileri de büyük önem taşıyor. MSI MEG Z490 GODLIKE, yakın tarihte Intel 10. nesil işlemciler için piyasaya sürülen amiral gemisi bir anakart. Şirket, üst düzey hız aşırtma potansiyeline ulaşmak için özel güç düzenleyici bir tasarım, 16 fazlı VRM, çift 8 pin güç bağlantısı ve Core Boost teknolojisi gibi adımlar atmış.

MEG Z490 GODLIKE anakartı ile kullanılan Intel Core i9-10900K, LN2 seviyesinde tüm çekirdeklerde 7.42 GHz ulaşmayı başarıyor.

Öte yandan MEG Z490I UNIFY yonga seti, MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC ile kaydedilen DDR4 6014 MHz bellek rekorunu kırdı. Core i9-10900K işlemciyle yapılan bellek testlerinde 6152 MHz seviyeleri görüldü. MSI, hız aşırtma konusunda hakimiyet sağlamak için hız sınırlarını aşmaya çalışıyor ve daha yüksek skorlar elde etmeye devam ediyor.

İş ortaklarıyla el ele veren Intel, hız aşırtma konusunda başarılı adımlar atmış görünüyor. Önümüzdeki günlerde yeni hız aşırtma rekorları görmemiz ise kuvvetle muhtemel.

İlginizi çekebilir: Core i9-10900K ve Ryzen 9 3900X Karşılaştırması Sızdı