Anasayfa Haber Sphero, Company Six İle Asker ve Polis İçin Robot Üretecek

Sphero, Company Six İle Asker ve Polis İçin Robot Üretecek

Sphero Company Six

Eğitimsel robotları ile tanınan Sphero, yeni şirketi Company Six ile çeşitli müdahale ekipleri için robotlar geliştirecek.

Sphero, kamu güvenliği birimlerini Company Six adlı bir şirkete dönüştürdüklerini duyurdu. Bu şirketin müdahale ekipleri, hükumetler, savunma ve tehlikeli işlerde çalışanlar için robotlar ve yapay zeka yazılımlarını ticarileştireceği ifade ediliyor. Şirket doğrudan polis ve askeriye için robotlar yapacağını söylemese de esas hedefin bu olduğu açık seçik ortada.

Sphero bugüne kadar piyasaya 4 milyon robot sürmüş. Bunlar arasında Sphero 2.0, Sphero RVR, BB-8 ve R2-D2 gibi ürünler bulunuyor. Ek olarak, mobilitedeki deneyimin de bu alanda işe yarayacağı belirtiliyor.

Sphero’nun askeri alandaki fırsatları da değerlendirmek istemesi tabii ki sürpriz değil. Bomba imha robotları, robotik savaş araçları üzerine bolca çalışma olduğunu sürekli görüyoruz. Sphero, oyuncak yapmanın çok da kazançlı olmadığını ima eden açıklamalar da yapmış durumda. Hatta şirket, 2018 yılbaşı döneminde satışlarının oldukça kötü olması sebebiyle Star Wars lisanslı BB-8 ve R2-D2 robotları üretmeyi bile bıraktı.

Kısacası, Sphero ya da Company Six de geleceğin robot ordularını kuracak markalardan birisi olma yolunda ilerleyecek gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: DARPA Uydu Tamir Eden Uzay Robotu Geliştirecek