Anasayfa Makale HES Kodu Nedir? HES Kodu Nasıl Alınır? Nasıl Kullanılır?

HES Kodu Nedir? HES Kodu Nasıl Alınır? Nasıl Kullanılır?

HES Kodu nedir HES Kodu nasıl alınır? HES kodu nasıl kullanılır

Yurt içi seyahatlerde kullanılacak olan HES Kodu kullanıma açıldı.

Koronavirüs salgını kapsamında geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasına HES Kodu özelliği eklendi. Peki, ilk etapta yurt içi seyahatlerde kullanılacak olan HES Kodu nedir? HES Kodu nasıl alınır? Gelin kısa bir süre önce hayatımıza giren bu uygulamaya yakından göz atalım.

HES Kodu Nedir?

Koronavirüs salgını ile ilgili umut verici gelişmeler yaşanmaya devam ederken, kontrollü normale dönme süreci adı altında Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok devlet kurumu tarafınca yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Atılan bu adımlar hem salgının yaygınlaşmasını önlüyor hem de salgının kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor.

Hayat Eve Sığar Uygulaması

Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafınca geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması kullanıma sunulmuştu. Kısaca HES olarak adlandırılan bu uygulama üzerinden insanlar bulundukları bölgenin salgın açısından riskli olup olmadığını öğrenebiliyorlardı. Bunun yanı sıra maske talebi gibi işlemlerin de yapılabildiği bu uygulamaya bugün ise yeni bir işlevsellik eklendi.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafınca yapılan açıklamada artık bu uygulama üzerinden yurt içi seyahatlerde kullanılacak olan HES Kodu alınabilecek. Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre HES Kodu, tüm yurt içi uçuşlar için bir zorunluluk olacak. Hayat Eve Sığar uygulaması ve SMS ile alınabilecek bu kod sayesinde tren ve uçak seyahatleri gerçekleştirilebilecek. Kısacası vatandaşlar bu kod olmadan yurt içi seyahatlerini gerçekleştiremeyecekler.

HES Kodu Nedir HES Kodu Nasıl Alınır
HES Kodu nasıl alınır?

Yurt içi Seyahatler İçin HES Kodu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda ‘’HES Kodu nasıl alınır?’’ sorusunun cevabına da yer veriliyor. Bu kısımda yetkililerin de belirtiği gibi HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulamasından veya SMS yardımıyla alınabiliyor.

Eğer, uygulama üzerinden seyahat kodu almak istiyorsanız, söz konusu uygulamadan ‘’HES Kodu İşlemleri’’ bölümüne giderek, ‘’HES Kodu Oluştur’’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Uygulama yerine SMS vasıtasıyla kod almak için de T.C kimlik numaranızı, kimlik seri numaranızın son 4 rakamını ve kodun geçerli olacağı gün sayısını yazıp 2023’e SMS göndermeniz yeterli olacaktır. (Örnek: HES 12345678901 4321 15)

HES Kodu nedir

Koronavirüsle mücadele kapsamında hayatımıza giren bu uygulama sayesinde, yolculuk sırasında vatandaşın koronavirüs geçmişinin olup olmayacağı da öğrenilebilecek. Böylece yurt içi seyahatlerde kimin kimle temas ettiği de rahatlıkla takip edilebilecek.

Son olarak Hayat Eve Sığar uygulamasını siz de Google Play Store veya App Store üzerinden cihazınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs WhatsApp Danışma Hattı Kurdu