Anasayfa Haber Manchester United, Football Manager Yapımcılarına Dava Açtı

Manchester United, Football Manager Yapımcılarına Dava Açtı

Manchester United Football Manager

Manchester United, Football Manager yapımcılarını ticari marka ihlali yaptığı için mahkemeye verdi.

İngiliz futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Manchester United, Football Manager yapımcılarına dava açtığını duyurdu. İngiliz devi, dava gerekçesi olarak ise takımın isminin çok kez kullanılmasını ve kulüp isminin yanında gerçek logonun yer almamasını gösterdi.

Ticari marka ihlali nedeniyle yapımcı ve yayıncı firmaya dava açtığını duyuran İngiliz devinin avukatları, bu kısımda ise oyuncuların Manchester United isminin yanında gerçek logoyu da görmek istediklerini belirtti. Bunun haricinde lisanslamadan gelen paranın kulüp için önemli olduğununda altını çizen İngiliz devinin avukatı, bu kısımda ise yapılan ihlalin ticari hakların yanlış kullanımı anlamına geldiğini de ifade etti.

Manchester United Football Manager

Açılan dava sonrasında oyunun yapımcısı ve yayıncısının kısa bir açıklama geldi. Bu kısımda yapılan açıklamada Manchester United isminin 1992 yılından bu yana hiçbir şikayet olmadan kullanıldığına da özellikle dikkat çekildi. Aynı zamanda futbol şartlarında Manchester United takımının yasal bir kaynak olduğunu da belirten yapımcı firma, bu doğrultuda ortaya atılan iddiaları da çürüttü.

Şimdilik, söz konusu dava ile ilgili herhangi bir karar verilmedi. Ancak uzmanlara göre İngiliz devinin isminin oyunda kullanılmaya devam edileceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir: Valencia, Batman Yüzünden DC Comics ile Davalık Oldu