Anasayfa Haber Intel Tiger Lake ve Xe GPU Detayları Paylaşıldı

Intel Tiger Lake ve Xe GPU Detayları Paylaşıldı

Intel Tiger Lake ve Xe GPU

Intel Xe mimarisi ile harmanlanan mobil işlemciler, geçmiş nesil Gen 11 grafiklerine karşı iki kat performans artışı sunabilir.

Intel’in yaklaşmakta olan Tiger Lake mimarisi, Intel’in entegre Xe grafik çözümlerinden faydalanacak. Tiger Lake, doğrudan mevcut Ice Lake ailesinin halefi diyebiliriz. Bu işlemciler ultra ince ve ultra düşük güçlü tasarımlar için inşa ediliyor. 9 ile 28W arasında TDP ile yapılandırılan çeşitli konfigürasyonlar görebiliyoruz.

Intel Tiger Lake ve Xe GPU

Tiger Lake, 4 + 2 (CPU + GPU) yapılandırmasında hem Tiger Lake-Y hem de Tiger Lake-U işlemcileri kapsayacak. Tiger Lake-Y işlemcinin nominal 9 Watt’lık bir TDP’si var ancak bu değerler OEM üreticiler tarafından -5 watt ve +15 watt şeklinde ayarlanabiliyor. Öte yandan Tiger Lake-U, 28 W’lık nominal bir TDP’ye sahipken 10W ve 15W varyantları da bulunacak.

Intel Tiger Lake ve Xe GPU

Tiger Lake ayrıca kodek desteği konusunda Ice üzerinde bazı önemli geliştirmeler de getiriyor. Bu durumda, AV1 ve H265 / HEV 12 bit donanım kod çözümlerinin eklendiğini görüyoruz. Ayrıca yeni VP9 12 bit kod çözme desteği de bulunuyor.

Intel Tiger Lake ve Xe GPU

Gen 12 Xe grafik mimarisine gelirsek, 768 gölgeleme ünitesine tekabül eden 96 yürütme birimine bakıyoruz. Slaytlara göre Intel, Gen 9 grafiklerine kıyasla 4 kat artış ve Ice Lake’teki Gen 11 grafiklerine kıyasla performansta 2 kat artış hedefliyor. Mavi ekip, daha önce Gen 12 grafikleri konusunda performansta “büyük bir sıçrama” sağlanacağını belirtmişti.

Intel Tiger Lake ve Xe GPU

Yeni Tiger Lake mobil işlemcilerin 2020 yılının ortalarında çıkış yapmasını bekliyoruz. AMD’nin Ryzen 4000 mobil işlemcileri entegre Vega grafikleri ile adından söz ettirmişti. Tiger Lake ailesi, dizüstü bilgisayar pazarındaki Ryzen 4000 serisi ile baş başa kalacak.

İlginizi çekebilir: Bütünleşik 5G İle Samsung Exynos 880 Tanıtıldı