Anasayfa Haber Apple Card Rakibi Samsung Money Tanıtıldı

Apple Card Rakibi Samsung Money Tanıtıldı

Apple Card Rakibi Samsung Money

Bir süredir sızıntılara konu olan Apple Card rakibi Samsung Money resmi olarak tanıtıldı.

Samsung, mobil ödeme uygulaması Samsung Pay üzerinde yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Samsung Pay uygulaması ile çalışacak bir banka kartı duyuran Samsung, Apple Card ve Huawei Card’a rakip olmayı hedefliyor. Peki, Apple Card rakibi olarak nitelendirilen Samsung Money kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlıyor? Gelin, Samsung’un yeni banka kartına yakından göz atalım.

Samsung Money Nedir?

Tıpkı Apple Card’da olduğu gibi fiziksel olarak kullanılabilecek olan kartın, Samsung ve San Francisco’lu finans şirketi ortaklığıyla geliştirildiğini görmekteyiz. Samsung tarafından yapılan açıklamayla beraber söz konusu banka kartı şimdilik sadece Amerika’da kullanılabilecek. Ancak yapılan açıklamada Samsung’un global olarak bir çalışmaya imza atacağına da özellikle dikkat çekiliyor. Bu da söz konusu kartın gerekli ortaklıklardan sonra Türkiye’de de kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bunun haricinde yayınlan basın bildirisinde Samsung Money sahiplerinden herhangi bir hesap/kart kullanım ücretinin alınmayacağına da özellikle dikkat çekiliyor. Bununla birlikte Samsung Money’in faiz oranının oldukça düşük olacağı da yetkililer tarafından belirtiliyor.

Apple Card Rakibi Samsung Money

Samsung Pay uygulaması ile entegre bir şekilde çalışacağı açıklanan bu kartı ise kullanıcılar uygulama üzerinden talep edebilecek. Banka kartı gelene kadar da kullanıcılar ödemelerini Samsung Pay üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda kullanıcılar bu uygulama üzerinden güncel bakiye durumu ve son yapılan ödemeler gibi kart ayrıntılarına da erişim sağlayabilecekler.

Tüm bunların haricinde bugün tanıtılan banka kartının Samsung Reward adındaki özel bir ödül sistemiyle beraber geleceği de yetkililer tarafından müjdelendi. Bu ödül sistemi sayesinde Samsung Money kullanıcıları her yaptığı alışverişten sonra ekstra puan kazanacak. Kullanıcılar topladıkları bu ekstra puanları ise, Samsung ürünlerini satın almak istedikleri zaman kullanabilecekler.

Apple Card Rakibi Samsung Money nedir

Şimdilik, Samsung’un banka kartının tam olarak ne zaman satışa sunulacağı bilinmiyor. Ancak Samsung’un açıklamasına göre bahsi geçen kartın önümüzdeki birkaç ay içerisinde ABD’de de satışa sunulacağını görmekteyiz.

İlginizi çekebilir: Samsung Hava Temizleyici Satışa Sunuldu