Anasayfa Haber MSI, 16 MB ROM’lu 400 Serisi Anakartlarda Zen 3 Desteğini Doğruladı

MSI, 16 MB ROM’lu 400 Serisi Anakartlarda Zen 3 Desteğini Doğruladı

400 Serisi Anakartlarda Zen 3 Desteği

AMD ve anakart üreticilerinden 400 serisi anakartlara geniş kapsamlı bir Zen 3 desteği sunulacak.

AMD, ilk etapta 400 serisi anakartların yeni Zen 3 işlemcilere destek sunmayacağını açıklamıştı. Kırmızılılar sonrasında bu kararı tersine çevirdi ve 400 serisi yonga setlerinin Zen 3’ü belirli koşulların oluşması kaydıyla destekleyeceğini belirtti. Şimdi ise MSI, 16 MB ROM’lu AMD 400 serisi anakartlarında Zen 3 desteğinden bahsediyor.

MSI Insider video sunumunda Pazarlama Direktörü Eric van Beurden, MAX olmayan anakartlar ile AMD’nin planladığı gibi Zen 3 desteğinin ekleneceğini doğruladı. Bu desteğin sağlanabilmesi için daha yaşlı Ryzen 4000 işlemciler için destek tamamen kesilecek. Öte yandan MAX etiketiyle satışa çıkan ürünler ise 32 MB EEPROM’ları ile güncellemeyi daha rahat bir şekilde alacak.

400 Serisi Anakartlarda Zen 3 Desteği

Bu durum biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ancak Zen 3 için 400 serisi platformda anakart üreticilerinden geniş bir destek sağlanacağını söylemek yeterli. Sonuç olarak MAX olmayan (16 MB BIOS) ve MAX (32 MB BIOS) anakartlar Zen 3 desteği için “seçime bağlı BIOS” güncellemesine sahip olacak. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak yeni ayrıntıları paylaşmaya devam edeceğiz.

İlginizi çekebilir: AMD A520 Anakartlar Eylül’de Piyasaya Çıkabilir