Anasayfa Haber The Witcher Serisi, 50 Milyondan Fazla Sattı

The Witcher Serisi, 50 Milyondan Fazla Sattı

The Witcher serisi

CD Projekt Red, The Witcher serisi ile büyük başarı elde etti.

Dünyaca ünlü The Witcher serisinin rekor satış rakamlarına ulaştığı CD Projekt tarafınca açıklandı. CD Projekt Red’in resmi Twitter sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, 2007 yılından beri satışta olan The Witcher serisindeki tüm oyunların toplamda 50 milyondan fazla sattığını görmekteyiz.

Hatırlarsanız, CD Projekt şirketin 2019 yılına ait bir finansal rapor yayınlanmıştı. Yayınlanan raporda piyasada 5 yıldır bulunan The Witcher 3’ün sadece 2019’da 7 milyon adet sattığı açıklanmıştı. Söz konusu raporda ayrıca 2015 yılında piyasa sürülen yapımın, tekrar bu kadar popülerleşmesindeki en büyük etken olarak da Netflix dizisi olarak gösterilmişti.

The Witcher serisi
The Witcher serisi

Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde NPD Group analisti Sartori Bernbeck tarafından yayınlanan raporda, serinin üçüncü oyununun satışlarının dizinin yayınlanmasının hemen ardından yüzde 554 artış sergilediğine de özellikle dikkat çekilmişti. Bunun yanı sıra bugün açıklanan güncel satış rakamlarına baktığımızda ise The Witcher 3: Wild Hunt’ın kendi başına yaklaşık 28.3 milyon adet kopya sattığına da şahit olmaktayız.

2020 yılında ise Cyberpunk 2077 ile yine ortalığı kasıp kavuracağı düşünülen CD Projekt Red’in geçtiğimiz günlerde Ubisoft’u geride bıraktığı açıklanmıştı. Son zamanlarda Assassin’s Creed Valhalla sık sık gündeme gelen Ubisoft’u geride bırakmayı başaran yapımcı firma, bu başarısıyla Avrupa’nın en değerli oyun geliştiricisi unvanını da kazanmıştı.

İlginizi Çekebilir: Fast & Furious Crossroads Çıkış Tarihi Açıklandı