Anasayfa Haber Çinli Casus Uygulama 100 Milyon Android Cihazı Etkiledi

Çinli Casus Uygulama 100 Milyon Android Cihazı Etkiledi

Çinli Casus Uygulama

Android kullanıcılarının başı yine zararlı olduğu ileri sürülen bir casus uygulama sebebiyle dertte.

VPNpro adlı araştırma ekibi, Çinli bir geliştiricinin uygulamalarını casus olarak nitelendirdi. Hem de bu uygulamanın şimdiye kadar 100 milyon Android kullanıcısını etkilediğinden şüpheleniliyor. Tehlikeli uygulamaların yaratıcısı olarak ise VivaVideo gibi popüler bir video düzenleme uygulamasına da sahip olan Hangzhou merkezli QuVideo Inc. ve alt şirketleri işaret ediliyor.

İddiaya göre, şirketin kendisinin ve alt şirketlerinin Google Play Store platformunda yer alan uygulamaları tehlike yaratacak izinler talep ediyor. Zararlı bir uzaktan erişim truva atının geliştiricinin uygulamalarından birisinde yer aldığı da bilgiler arasında.

VivaVideo’nun Hindistan hükumeti tarafından 2017 yılında zararlı veya casus yazılım olarak belirlenen 40 Çinli uygulamadan birisi olduğunu da not olarak düşelim. Sadece bu uygulamanın 100 milyondan fazla yüklenmiş olması da korkutucu.

QuVideo’nun çeşitli uygulamaları iOS platformu için de mevcut. Öte yandan, iOS’un izin sisteminin ve sınırlamalarının farklı olması sebebiyle tehlike olmadığı ifade ediliyor.

İlginizi çekebilir: Google, 3. Parti Android Uygulama Yüklemelerini Engelleyecek