Anasayfa Haber Huawei MateBook 13 İncelemesi

Huawei MateBook 13 İncelemesi

Geçtiğimiz yılın dikkat çeken modellerinden sonra, Huawei MateBook 13 ile yine rekabetçi bir fiyatla en güçlü performanslardan birini sunmayı hedefliyor.

Cihaza ilk baktığımızda son derece güzel tasarımı, FullView ekranı ve geçtiğimiz yıla oranla daha iyi performansı ile dikkat çekiyor. Ayrıca Huawei’nin akıllı telefonlarında olduğu gibi uzun pil ömrüyle kendi sınıfındaki en iyi bilgisayarlardan biri.

Huawei MateBook 13 Tasarım

Huawei MateBook 13’ün iki farklı versiyonu bulunuyor. Ülkemizde 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip model satın alınabiliyor. Cihaz kutudan güzel de bir aparat ile çıkıyor bu sayede giriş çıkış desteği olarak sadece Type C kullanan MateBook 13’e kolayca diğer Tip A USB cihazlarınızı ve diğer görüntü birimlerini ekleyebiliyorsunuz.

MateBook X Pro’nun yeni versiyonu diyebileceğimiz model, aslında X Pro’nun tasarım hatlarını çok değiştirmiyor. Yine aynı renk seçeneklerine sahip alüminyumdan kasa son derece şık ve sağlam. Görüntülü konuşma yapmamızı sağlayan kamera bu kez klavye üzerinde değil, standart konumuna dönmüş. İçerisinde harici ekran kartı bulunduran bir ultrabook’a göre 1.3 kg ağırlıyla son derece hafif.

Klavye son derece rahat ve 1.2 mm basma mesafesine sahip. Çiklet yapıda olduğu için de yazı yazma deneyimi son derece rahat. TouchPad son derece rahat olmasına rağmen Windows’un da buna uyum sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Bazı TouchPad hareketleri işinizi son derece kolaylaştırırken, artık Windows’un da yeni kontrol şemaları eklemesi gerekiyor.

Ekran MateBook X Pro’da olduğu gibi son derece güzel görünüyor. Cihazın ekranı 2K çözünürlüğe sahip ve sRGB renk uzayının yüzde 100’ünü kapsıyor. Ayrıca kasanın yüzde 88’ini kaplayan ekran 3:2’lik bir formata sahip. Bu sayede  cihaz çok daha kompakt ve mobil kalabiliyor.

Huawei MateBook 13 Performans

MateBook 13 içerisinde yeni SharkFin 2.0 fan sistemi bulunuyor. Bu sayede önceki modele göre daha yüksek performans alabiliyorsunuz. İçerisinde 10. Nesil Intel Core i5 – işlemci bulunurken, bu işlemcinin Ultrabook sınıfı düşük enerji tüketimine sahip bir model olduğunu söyleyelim. İçerisinde harici bir ekran kartı olması sayesinde özellikle grafik performansı isteyen işlerinizde çok daha rahat edebiliyorsunuz.

Geekbench 5: Tek çekirdek – 1064, Çoklu çekirdek – 4055

Huawei MateBook 13 Tasarım Compute: 11672 OpenGL

PC Mark 10 Pil Testi: 9 saat 2 dakika

Cihazda 8 GB DDR3 RAM bulunurken, 512 GB dahili PCIe SSD depolama alanı yer alıyor.