Anasayfa Haber İlk Intel DG1 Harici GPU Performans Testinde Keşfedildi

İlk Intel DG1 Harici GPU Performans Testinde Keşfedildi

Intel DG1 Harici GPU

Intel, ekran kartı cephesinde NVIDIA ve AMD’nin yanında rekabete dahil olacak.

Intel’in uzun bir süredir Xe GPU mimarisi üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu GPU’lar tüm platformlarda harici ve entegre çözümler olmak üzere birçok aygıtta kullanılacak. Yeni ekran kartlarının duyuru tarihi yaklaştıkça sızıntılar da artmaya devam ediyor. Intel’in Xe DG1 GPU’sunu içeren ilk harici ekran kartı 3DMark’ta teste girdi.

Intel DG1 Harici GPU

Fire Strike testinde tespit edilen GPU, rakiplerinin giriş seviyesi yongalarıyla dişli bir rekabete tutuşacak gibi görünüyor. Sızan kıyaslama sonucu içerisinde GPU’nun hiçbir teknik özelliği ne yazık ki tespit edilebilmiş değil.

Ham performans açısından Xe DG1 GPU tabanlı ekran kartı, GeForce GTX 950 ile eşit seviyedeki 5960 puan almayı başarıyor. GeForce  GTX 1050, DG1 GPU’dan halen çok daha hızlı ve 500-800 civarında daha yüksek puan alıyor.

Intel DG1 Harici GPU

Intel Xe mimarisinin ilk olarak 2020 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak olan Tiger Lake mobil işlemcilerde kullanılmasını bekliyoruz. Bunun yanında harici GPU’ları da zamanla göreceğiz.

AMD, şu anda Renoir APU’ları ile birlikte rafine bir 7nm üretimini temel alan Vega GPU’larına güveniyor. NVIDIA ise giriş seviyesi harici mobil grafik çözümlerinde Turing mimarisini kullanmayı tercih etmişti. Böylece MX hattı güçlenecek ve rekabet ortamı kızışacak.

Intel DG1 Harici GPU

25W tasarımda 1750 MHz’de saat hızına sahip 8 Grafik İşlem Birimi bulunan bir Ryzen 7 4800U, aynı kriterde 3543 puan kazanıyor. Böylece AMD’nin gelişmiş Vega GPU’larına göre yaklaşık %70’lik bir liderlik söz konusu. Bunun düşük güçlü 28W TDP değeri olan Tiger Lake mobil yongalarda kullanıldığını düşündüğümüzde dahil Xe DG1 entegre GPU’ların etkileyici performanslar sunabileceğini düşünebiliriz.

Öte yandan ilk DG1 yongaların ardından daha yüksek performanslı DG2 serisinin de ilerleyen tarihlerde piyasada yerini alması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Snapdragon 875 Çipseti Cortex-A78 ve Cortex-X1 İle Gelebilir