Anasayfa Haber Windows 10 Mayıs Güncellemesi Birçok Cihazda Engelleniyor

Windows 10 Mayıs Güncellemesi Birçok Cihazda Engelleniyor

Windows 10 Mayıs Güncellemesi

Eğer son büyük Windows 10 güncellemesini alamıyorsanız bir süre daha beklemeniz gerekebilir.

Microsoft, çok sayıda aygıtın Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’ne geçiş yapmasını engelliyor. Yazılım devi, bu güncelleştirmeyi geçen hafta yayınlasa da güncelleştirmenin çeşitli bilgisayarlara yüklenmesini engelleyen bir dizi sorun olduğunu sessizce kabul etti.

Microsoft’un şu anda araştırdığı 10 sorunun bir listesi bulunuyor ve bunlardan 9’u, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’nin Windows Update aracılığıyla yüklenmesini engelleyen sorunları konu alıyor. Bazı aygıtlarda beklenmedik hatalar veya yeniden başlatmalara sebep olan sorunlar gözlemlendi.

Mayıs 2020 Güncelleştirmesi için Windows Update’i kontrol ediyor ve yeni bir güncelleme göremiyorsanız cihazınız engelleniyor veya kısıtlanıyor olabilir. Microsoft ayrıca, güncelleştirilmeye hazır olmayan aygıtlar için Windows Update bölümüne bir uyarı ekledi.

Windows 10 Mayıs Güncellemesi

En son güncelleme, GameInput Redistributable kullanan uygulamalara veya oyunlara sahip sistemlerde de engelleniyor. Microsoft, hangi uygulamaların ve oyunların bunu kullandığını henüz netleştirmiş değil.

Kullanıcılar, birçok farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarda güncellemeyi yapmayı denediğinde başarılı sonuca ulaşamadığını dile getiriyor. Güncellemeyi yüklemenin tek yolu elbette Windows Update değil. Bu güncelleme için Windows Güncelleme Aracı‘ndan yardım alabilir veya ISO dosyası aracılığıyla kurulum yapabilirsiniz. Ancak cihazınız Microsoft tarafından engel listesine alındıysa, karşılaşabileceğiniz olası sorunlardan dolayı bu seçeneği önermiyoruz.

İlginizi çekebilir: Windows 10 2004 ile Desteği Kesilen Özellikler