Anasayfa Makale Hangi Akıllı Saat Modelini Almalı?

Hangi Akıllı Saat Modelini Almalı?

Akıllı telefonların değişmez yardımcısı olan akıllı saatler, günden güne popülerliklerini artırıyor. Özellikle Apple, Samsung ve Huawei gibi markaların en yeni modelleri büyük dikkat çekiyor.

Peki, söz konusu akıllı saatler olduğunda hangi model alınmalı?

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 akıllı saat modelinin iki farklı versiyonu bulunuyor: 40 mm ve 44 mm. Burada iki akıllı saat arasında ekran ve kasa boyutu arasında bir fark bulunmuyor. Yani tercih size kalıyor. Eğer 44 mm versiyonun bileğinize büyük geleceğini düşünüyorsanız, 40 mm saati tercih edebilirsiniz.

Ayrıca yeni Apple Watch sahip olduğu geliştirilmiş LPTO ekran sayesinde siz kullanmadığınız zaman da kadranı ve diğer komplikasyonları ekranda göstermeye devam ediyor. Böylece kadran her zaman görünür oluyor.

Apple Watch’ta farklı parametrelerle kullanabileceğiniz onlarca antreman programı yer alıyor. Yürüyüş, koşu, bisiklet, tırmanış, basketbol, futbol, yüzme ve daha nice alanda farklı antremanlar uygulayabilirsizin. Bu antremanları ister açık hedefler, isterseniz de belirlediğiniz kalori değeri üzerinden ayarlayabilirsiniz.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Yeni Galaxy Watch Active öncelikle dijital olarak dönebilen Dokunmatik Çerçeve ile dikkat çekiyor. Geliştirilmiş One UI ile en iyi şekilde uyum sağlayan bu özellik kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor. Üründe 360 x 360 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran kullanılıyor. Ayrıca, 1.2 inç ile 1.4 inç ekran boyutları ile 40 mm ve 44 mm kasa seçenekleri sunuluyor.

Gücünü çift çekirdekli 1.15 GHz hızında Exynos 9110 çipsetten alan üründe, modele bağlı olarak 247 mAh veya 340 mAh batarya bulunuyor. 4 GB dahili depolama sunulurken Wi-Fi model 768 MB RAM, LTE model 1.5 GB RAM ile geliyor. Samsung akıllı saat için alüminyum ve paslanmaz çelik malzeme tercihinde de bulunabiliyorsunuz.

Ürün güncellenmiş Running Coach uygulaması ile egzersizlerinizde gerçek zamanlı olarak hangi aşamada olduğunuzu kontrol edebiliyor. Üründe aynı zamanda yeni sensörler de mevcut. Tüm sensörler şu şekilde; 8 fotodiyot ile kalp ritmi izleme, EKG, ivmeölçer, jiroskop, barometre ve ortam ışığı.

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2’de şirketin kendi geliştirmiş olduğu LiteOS işletim sistemini kullanıyor. Bu işletim sistemi özellikle egzersiz takibinde çok iyi işler çıkarıyor. GT 2 birçok yeni özellik ile gelirken bu özelliklerin başında batarya ömrü bulunuyor. Eğer akıllı saatleri sık sık şarj etmek zorunda olmak sizin için bir sorun değilse bu önemli bir özellik gibi görünmeyebilir. Ama son derece detaylı ve düzenli uyku takibi almak ve akıllı saatin şarjını düşünmeden kolunuzda taşımak önemli kazanımlar olarak öne çıkıyor.

Bu akıllı saatin en ilginç yanlarından biri gerçekten klasik bir saat gibi davranmaya çalışması. Özellikle akıllı saat konseptine tam olarak alışamamış ve klasik saat kullanmayı sevenler için önemli bir eğilim olarak düşünülebilir.

LiteOS Huawei’nin kendi üretmiş olduğu ve GT ile beraber çok iyi pil ömrü verebilmek adına geliştirilmiş bir işletim sistemi. Bu işletim sistemi kullanıcılar için belli avantajlar sunuyor. WearOS dışarıda tutulduğu için Google Play Store ile beraber gelen Google Haritalar gibi uygulamalar bu saatte yer almıyor. Yine de LiteOS ile beraber işinize yarayacak onlarca uygulama saate yüklü olarak geliyor.

Pusula, uyku, stres, nefes, Müzik ve daha birçok uygulama saatte yüklü durumda. Bu uygulamaları Huawei Health üzerinden de gözlemleyebilirsiniz.