Anasayfa Haber Çin Kaynaklı İlk DDR4 RAM Piyasaya Çıkıyor

Çin Kaynaklı İlk DDR4 RAM Piyasaya Çıkıyor

Çin Kaynaklı İlk DDR4 RAM

Çin kaynaklı şirketler, kendi bilgisayar işlemcilerinin ardından bellek üretimi için kollarını sıvıyor.

Yaygın olarak UniIC olarak bilinen yarı iletken şirketi Xi’an UniIC, Çin’in ilk yerli DDR4 belleklerini satışa çıkarıyor. Çinli bellek üreticilerinin listesine bakıldığında ise sayıları oldukça düşük görünüyor.

UniIC halen DDR4 belleklerinin repertuarını oluşturuyor. Bu nedenle şirketin şu an için sunacak çok sayıda ürünü bulunmuyor. Bellek üreticisi sadece DDR4-2400 ve DDR4-2666 bellek modüllerini satıyor. Ancak yalnızca DDR4-2400 modüller şirket içinde üretiliyor.

Şirketin resmi web mağazasından bir çalışan, müşteriye yalnızca Mart ayı sonunda çıkan DDR4-2400 ürünlerinin şirket içi yongaları kullandığını doğruladı. Öte yandan DDR4-2666 modülleri halen SK-Hynix yongalarından yararlanıyor. Kendi ürettikleri DDR4-2666 modüllerin satışı ise muhtemelen fazla uzun sürmeyecek.

Çin Kaynaklı İlk DDR4 RAM

UnilC’in DDR4 bellekleri eski tip yeşil PCB yapısına dayanıyor. Yani herhangi bir şık soğutucu veya RGB aydınlatması göze çarpmıyor. Teknik özelliklere bakıldığında ise bir sürpriz yok. 8 GB DDR4-2400 RAM 1.2V’de CL18 / CL17 17-17-39 zamanlamaları ile birlikte geliyor. Sistemlerde kullanılacak üst seviye bir ürün olduğunu söyleyemeyiz ancak bu durum uygun fiyatlı bir DDR4-2400 bellekten ne beklediğimize bağlı.

Bununla birlikte, UnilC’nin bellek yongaları DDR4 dünyasında bilinmeyen bir marka. Bu sebepten ötürü overclock kabiliyeti hakkında yorum yapmak mümkün değil. 8 GB kapasiteli DDR4-2400 modülünün satış fiyatı 269 Yuan, yani yaklaşık 38 dolar. Mevcut standartlara göre en ucuz veya en hızlı RAM değil ancak bu bellekler daha çok yerel tüketim için üretiliyor.

Yine Çin kaynaklı Zhaoxin markalı işlemcilerin satışa çıktığına tanık olmuştuk. Bu bağlamda Çin’in her alanda kendi teknolojik adımlarını atmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Bellek üretimi ise kendi teknolojilerinin yeterliliğine doğru ilerlendiğinin bir işareti.

İlginizi çekebilir: G.SKILL, 5000 MHz ve 4400 MHz Belleklerini Duyurdu