Anasayfa Haber 11. Nesil Intel İşlemci, 4.3 GHz Saat Hızıyla Ortaya Çıktı

11. Nesil Intel İşlemci, 4.3 GHz Saat Hızıyla Ortaya Çıktı

Intel Rocket Lake-S

Art arda gelen Intel Rocket Lake-S sızıntıları, yeni nesil işlemcilerin çok uzakta olmadığını gösteriyor.

Intel’in 11. nesil Rocket Lake-S masaüstü işlemcileri, 2021’e kalmadan bu yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Mavi takımın bu işlemcileri, yüksek ihtimal yeni nesil “Willow Cove” CPU çekirdeği ve Gen 12 Xe dahili grafikler ile birlikte gelecek. 14nm++ silikon üretim sürecine dayanan CPU ailesi muhtemelen 8 çekirdeğe kadar destek sunacak.

Intel Rocket Lake-S

Rocket Lake-S platformundan yeni bir erken mühendislik (engineering sample) örneği işlemci, Futuremark veritabanında keşfedildi. CPU, Fire Strike fizik testinde 18898 puan, grafik testlerinde 1895 puan ve genel toplamda 1746 puan almış. Time Spy testlerinde ise 4963 CPU puanı ve 524 grafik puanı alırken, genel skor ise 605 olmuş.

8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip bu yonga testlerde 4.30 GHz frekans hızlarına ulaşabilmiş. Tüm bu değerlerin düşük olmasını ise mühendislik örneği olmasına bağlayabiliriz. Zira son tüketiciye ulaşmadan önce çok sayıda değişiklik yapılacaktır.

Intel Rocket Lake-S

Intel’in Rocket Lake-S masaüstü CPU platformunun, yeni satışa çıkan LGA1200 soket 400 serisi anakartlarla uyumlu olmasını bekliyoruz. Bununla birlikte 500 serisi anakartlar da yeni işlemcilerle birlikte piyasaya sürülecek. Özellikle bazı Z490 anakartların PCIe 4.0 desteği ile geldiğini hatırlatalım. Bu destek, yeni Rocket Lake işlemcilerle birlikte etkinleşecek.

Intel Rocket Lake-S

10. nesil işlemcilerin 10 çekirdeğe kadar çıktığını hatırlayalım. Yeni nesilde ise sayının neden 8’e düştüğü merak konusu olabilir. Şirketin yeni “Willow Cove” çekirdekleri, artan IPC kazançları ile birlikte yeni işlemcileri oyun ve üretkenlik tarafında daha güçlü bir seçenek haline getirebilir. Aynı zamanda Gen 12 Xe grafikleri, entegre grafik performansını birkaç adım öteye taşıyabilir.

İlginizi çekebilir: Ryzen 3600XT, 3800XT ve 3900XT Perakende Sitesinde Göründü