Anasayfa Haber Bosch, Motosikletler İçin Otomatik Kaza Tespit Servisi Tanıttı

Bosch, Motosikletler İçin Otomatik Kaza Tespit Servisi Tanıttı

Bosch Motosiklet Otomatik Çarpışma Tespit Servisi

Bosch Help Connect adlı servis, motosiklet sürücülerinin hayatını kurtaracak.

Bosch tarafından yeni duyurulan Help Connect adlı servis bir kaza anında otomatik olarak acil durum servislerini arayacak. Duyuruda ölümcül bir kaza riskinin motosikletçiler için otomobil sürücülerinden çok daha yüksek olduğunun altı çiziliyor. Bu nedenle, motosikletçilerin daha hızlı yardım alması gerektiğine dikkat çekilirken, otomatik çarpışma tespit servisi Bosch Help Connect’in yanıt süresini yarıya kadar azaltabileceğini söylüyor. Bu sayede motosiklet sürücüleri için hayatta kalma şansı da artmış olacak.

Şirketin MSC motosiklet denge kontrolüne entegre edilecek bir atalet sensörü, hızlanma ve açısal hızı saniyede yaklaşık 100 kez ölçüyor. Bu bilgi ise motosikletin mevcut pozisyonu ve meyil açısını hesaplamak üzere kullanılıyor.

Ek olarak, sensöre programlanan bir çarpışma algoritması ile sürücünün bir kaza geçirip geçirmediği veya motosikletin devrildiğini algılıyor. Eğer ilk durum söz konusu ise olay ve sürücü hakkındaki bilgiler Bosch Servis Merkezi’ne iletiliyor. Ciddi bir kaza durumunda, sürücünün yerini bulmak için telefonu kullanılıyor ve acil müdahale ekipler olay yerine çağrılabiliyor.

İlk olarak Almanya’da mevcut hale gelecek bu servisin önümüzdeki dönemde diğer ülkelerde de sunulacağı paylaşılıyor.

İlginizi çekebilir: Damon Motorcycles ve BlackBerry Elektrikli Motosiklet Hazırlığında