Anasayfa Haber Windows 10 21H1 Iron Güncellemesi Ufukta Göründü

Windows 10 21H1 Iron Güncellemesi Ufukta Göründü

Windows 10 21H1 Iron Güncellemesi

Önümüzdeki yılın ilk ana Windows 10 güncellemesi Iron kod adını taşırken geliştirmeler için start verildi.

Microsoft, Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi’ni yakın zaman önce kullanıma sunmaya başlamıştı. Sürüm 2004 herkese açık olarak sunuldu ancak bazı uyumsuzluk sorunları nedeni ile bazı cihazlarda engellenmişti.

Iron‘ olarak da bilinen Windows 10 21H1 güncellemesi, görünüşe bakılırsa önümüzdeki büyük güncellemelerden biri olacak. Geçtiğimiz ay Microsoft, yanlışlıkla Insider’ların önümüzdeki büyük Windows 10 güncellemesini Haziran ayında test edebileceğini açıklamıştı. Düzenlenen bu blog yayınına göre, Windows 10 21H1’in ilk yapıları yakında Fast Ring’teki Insider’lara aktarılacak. Bu sürümü test edecek kullanıcılar, Haziran ayının ortalarından itibaren kullanıma başlayacak.

Şu anda Windows Insider Fast Ring programında devam eden test ise 2020’nin ikinci yarısında yayınlanması beklenen Windows 10 20H2 “Manganese” güncellemesi için. Bir Windows derleme izleyicisine göre Microsoft, ilk 21H1 yapılarını derlemeye başladı ve Build 20133.1000 Mayıs ayı sonunda derlenmiş olarak listelendi. Her zaman olduğu gibi, Windows 10 21H1 “Iron” güncellemesinin ilk sürümlerinde son kullanıcıya yönelik özellikler olmayacak. Ancak yapılan geliştirmeler bu yılın ilerleyen aylarında ortaya çıkmaya başlayacak.

Windows 10 21H1 Iron Güncellemesi

Bu büyük güncellemenin neler getireceğini henüz belli olmasa da görebileceğimiz değişikliklerden biri, saydam yapıya sahip ve önemli ölçüde geliştirilmiş bir Başlat Menüsü olabilir. Bununla birlikte Win32 Container özelliği ve farklı geliştirmeler de bekleyebiliriz.

Bu durumda sıradaki Manganese (20H2) güncellemesinin ardından Iron kod adındaki 21H1 büyük güncellemesi gelecek. Bir sonraki 21H2 güncellemesi ise muhtemelen ‘Kobalt’ olarak anılacak. Yazılım devi, mevcut sürümdeki sorunlarla boğuşuyor olsa da görünüşe göre önümüzdeki yılın güncellemeleri için dahi planlarını yapmaya başlamış.

İlginizi çekebilir: Düşük Performanslı Sistemler için Linux Lite 5.0 Çıktı