Anasayfa Haber ABD Hava Kuvvetleri, İnsan ve Yapay Zeka Arası İt Dalaşı Düzenleyecek

ABD Hava Kuvvetleri, İnsan ve Yapay Zeka Arası İt Dalaşı Düzenleyecek

ABD Hava Kuvvetleri Yapay Zeka

ABD Hava Kuvvetleri, pilotlu uçağı it dalaşında alt edecek bir otonom savaşçı jet projesi üzerinde çalışıyor.

ABD Hava Kuvvetleri uzun zamandır operasyonlarına yapay zeka desteği kullanmak için yollar arıyor. Son olarak, araştırmacıların havadan havaya mücadelede pilot yönetimindeki bir uçağı düşürmek için tasarlanmış otonom bir drone üzerinde çalıştığı ve Temmuz 2021 tarihinde bir it dalaşı planlandığı açıklandı. Bu gelişme akıllara Görünmez Savaşçı (Stealth) filmini getiriyor.

Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı (AFRL) tarafından otonom savaşçı jetin 2018’den beri geliştirilmekte olduğu paylaşılıyor. Araştırmacıların makine öğrenimi teknolojisini F-22 veya F-35 gibi modellere geçmeden önce, F-16 gibi daha az gelişmiş uçaklarda kullanma planları olduğu da bilgiler arasında. Bu askeri projeyle askeri bir uygulamada yapay zekanın sınırlarının zorlandığı ve makinenin insanı yeneceğinden oldukça emin olunduğu ifade ediliyor.

Proje hedeflerine ulaşıp ulaşmasa da Hava Kuvvetleri tarafından keşfedilen diğer yapay zeka yeniliklerinin uzun listesine dahil olacak. Bunlardan en dikkat çekenlerden birisinin de gökyüzündeki pilotlar için yapay zeka tabanlı bir destek sistemi oluşturmayı amaçlayan Skyborg Wingman Drone projesi olduğunun altı çiziliyor.

Hava Kuvvetleri ve aslında tüm ABD ordusunun bakımdan mücadele stratejisine kadar tüm operasyon alanlarına makine öğrenimi eklemek için çalışmalar yaptığını da belirtelim.

İlginizi çekebilir: SpaceX, Starlink Uyduları İçin Yansımasız Kaplama Deneyecek