Anasayfa Haber 8 TB Kapasiteli SSD Yolda: Samsung 870 QVO

8 TB Kapasiteli SSD Yolda: Samsung 870 QVO

Samsung 870 QVO

Samsung, yüksek kapasiteyi SATA hızının ulaşabileceği en yüksek değerlerle birleştirerek yeni depolama çözümleri sunmaya hazırlanıyor.

Yüksek kapasitede veri depolama ihtiyacı duyan son kullanıcılar HDD’lerden vazgeçmiş değil. Halihazırda satılan SSD’ler ise halen kullanıcılara yeterli boyutlarda sunulmuyordu. Depolama alanlarını daha hızlı çözümlere taşımak isteyenler için Samsung, 8 TB da dahil olmak üzere QVO serisini satışa çıkaracak.

Amazon, tüketiciler tarafından kullanılabilen 8 TB Samsung 870 QVO SSD modelini listeledi. Bu SSD 2.5″ form faktörü üzerine inşa edilmiş ve bir SATA III arabirimine sahip. Yüksek kapasite sağlayan QVO SSD’ler, yüksek ihtimal Samsung’un QLC (dört seviyeli hücre) 3D V-NAND teknolojisini kullanıyor.

Samsung 870 QVO

8 TB ile birlikte 1 TB’lık bir sürüm de tespit edildi. Buna istinaden 2 ve 4 TB’lık modellerin de satışa çıkmasını bekliyoruz. 30 Haziran’da piyasaya sunulacak olan 1 TB için ön sipariş fiyatı 130 dolar, 24 Haziran tarihi verilen 8 TB varyantı ise 899 dolarlık fiyat etiketine sahip. Bunların ön sipariş fiyatı olduğunu ve ilerleyen tarihlerde düşüş göstereceğini de not düşelim.

İlginizi çekebilir: Raspberry Pi Üzerinde Steam Oyunlarını Nasıl Oynarsınız?