Anasayfa Haber Twitter, Fleets ile Hikayeler Kervanına Katıldı

Twitter, Fleets ile Hikayeler Kervanına Katıldı

Twitter Fleets

Twitter Fleets, popüler sosyal medya platformlarındaki hikayeler özelliği olarak karşımıza çıkıyor.

Snapchat, Instagram, Facebook, WhatsApp, YouTube derken hikayeler özelliği sunan platformlar arasına şimdi de Twitter dahil oldu. İşte karşınızda Twitter Fleets.

Fleets adlı hikayeler özelliği tweet paylaşımlardan biraz farklı. Bunlar herkese açık olarak sadece görüntülenebiliyor ancak bunları herkese açık olarak retweet ya da yanıtlama olanağı sunulmuyor. Kullanıcılar, Fleets’lerinize sadece ikiniz de birbirinizi takip ediyorsanız veya direk mesajlarınız herkese açıksa tepki verebiliyor. Eğer hesabınız korumalı durumda ise Fleets’lerinizi sadece takipçileriniz görüntüleyebiliyor.

Fleets paylaşımlarına erişmek de oldukça kolay. Paylaşımlar akışınızın üzerinde yer alıyor veya kullanıcı profil resmini tıklanarak da kolayca görüntülenebiliyor. Paylaşım yapmak içinse iOS veya Android cihazınızdan uygulamayı açıp üstteki baloncuklardan “+” ikonunu seçip metin veya fotoğraf ekleyerek siz de kolayca paylaşım yapabileceksiniz.

Öte yandan, Fleets’in henüz test aşamasında olduğunu belirtelim. Özellik şu an için sadece Brezilya, İtalya ve Hindistan’da yaşayanlarca kullanılabiliyor. Diğer ülkeler içinse henüz bir açıklama bulunmuyor. Yani biraz daha sabretmeniz gerekecek.

İlginizi çekebilir: Twitter Yanıltıcı COVID-19 Gönderileri İçin Yeni Etiketler Açıkladı