Anasayfa Haber Apple, 1.5 Trilyon Dolar Piyasa Değerini Aşan İlk ABD Şirketi Oldu

Apple, 1.5 Trilyon Dolar Piyasa Değerini Aşan İlk ABD Şirketi Oldu

Apple, 1.4 trilyon dolar değerindeki Microsoft’un hemen önünde yer alırken, 1.5 trilyon dolar ile liderlik tahtında oturuyor.

Apple’ın 1 trilyon dolarlık piyasa değerini geçen ilk ABD şirketi olduğunu bazılarımız hatırlıyordur. Şimdi ise iPhone üreticisi başka bir dönüm noktasına ulaşmayı başardı. Apple, 1.5 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip ilk Amerikan şirketi oldu.

2018 yılında Apple’ın hisse senedi fiyatları ciddi bir artış göstermişti. Bu artışlar şirket değerinin 1 trilyon dolara ulaşmasına neden oldu. Bir ay sonrasında ise Amazon, trilyon dolarlık şirketler kulübüne katılan bir sonraki ABD teknoloji devi olmuştu. O zamandan beri hem Microsoft hem de Alphabet’in piyasa değeri 1 trilyon doları geçti.

Tüm dünya salgın nedeniyle yaşanacak ekonomik durgunluktan korkuyor. Ancak buna rağmen Apple’ın hisseleri bir ay öncesine göre 307 dolardan 354 dolara sıçradı. Yatırımcılar, yaklaşan iPhone 12 serisine karşı duyulan heyecanı, App Store’daki güçlü satışları ve Apple’ın bu ayın sonunda WWDC’de ARM tabanlı Mac’leri açıklayabileceği haberlerini memnuniyetle karşıladılar.

Kaynaklar, nesiller arasındaki performans kazanımlarının azaldığı endişeleri nedeniyle şirketin Intel’in yongalarından uzaklaşmak istediğini söylüyor. ARM tabanlı yongalar, özellikle grafik gücü ve yapay zeka kullanan uygulamalar söz konusu olduğunda Intel’in ürünlerine göre iyileştirmeler gösteriyor. Bununla birlikte Apple, ARM mimarisi ile birlikte daha fazla kontrol sahibi olmak istiyor.

Yeni nesil iPhone’larla ilgili beklenti Apple’ın hisselerini de artırıyor. iPhone 12 modellerinin ProMotion yüksek yenileme hızına sahip ekran, 3x telefoto zoom ve geliştirilmiş Face ID özellikleri ile gelmesi bekleniyor.

Apple 1.5 trilyon dolara ulaşan ilk ABD firması oldu ancak Microsoft, 1.4 trilyon dolarlık bir piyasa değeriyle Apple’ın ensesinde duruyor. Amazon’un değeri 1.32 trilyon dolar olurken Aphabet ise 1 trilyon dolar ile dörtlünün sonunda yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Apple, Üretimde Robotlara Geçiş İçin Milyonlarca Dolar Yatırım Yaptı