Anasayfa Haber Ford, Tamamen Elektrikli F-150 Kamyonet Üzerinde Çalışıyor

Ford, Tamamen Elektrikli F-150 Kamyonet Üzerinde Çalışıyor

Ford F150

Ford’un tamamen elektrikli yeni F-150’si Tesla Cybertruck ile kıyasıya rekabete tutuşacak.

Tesla, tamamen elektrikli kamyoneti Cybertruck ile büyük ses getirmişti. Ancak bu alanda mesai harcayan tek şirket Tesla değil. Ford, şirket yetkilisi Jim Farley’in onayladığı üzere kendi elektrikli F-150 aracı üzerinde çalışıyor. Seri üretimin ise 2022 yılının ortalarını bulacağından bahsediliyor.

Ford’un F-150’yi ilk tamamen elektrikli kamyonet olarak seçmesi şaşırtıcı değil. Bu araç Amerika Birleşik Devletleri’nde son derece popüler ve web genelinde sürekli “en iyi kamyonet” olarak nitelendiriliyor. Bunun sebebi ise aracın konforlu iç tasarımı, güçlü çekiş kabiliyeti ve güvenilirlik sağlaması.

F-150’nin tamamen elektrikli modelinin piyasaya sürüldüğünde muadillerine karşı nasıl bir üstünlük kuracağı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Ancak büyük olasılıkta F-150’nin mümkün oldukça tüm yetenekleri korunmaya çalışılacak.

 

Yukarıda gördüğünüz gibi şirket, geçtiğimiz yıl F-150 prototipinin 5 dakikalık bir videosunu yayınlamıştı. Görünüşe bakılırsa meraklıları muhtemelen elektrikli aracın performansından memnun kalacak.

Önümüzdeki ay yeni kamyonetin resmi olarak açıklanması bekleniyor ve ne tür özelliklere sahip olacağı gün yüzüne çıkacak. Ayrıca Ford, F-150’ye ek olarak 2022 yılının ortalarına kadar tamamen elektrikli bir Transit vanı da piyasaya sürmeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir: Tesla, Semi’nin Seri Üretimine Başlıyor