Anasayfa Haber Snapchat, Minis İle Üçüncü Taraf Uygulamalara Açılıyor

Snapchat, Minis İle Üçüncü Taraf Uygulamalara Açılıyor

Snapchat Minis

Snapchat Minis, üçüncü taraf uygulamalar ile platformun daha fazla sosyal deneyim sunmasını sağlayacak.

Snapchat, Minis ile uygulamasın üçüncü taraf uygulamalarını da dahil ediyor. Popüler uygulamaların küçültülmüş sürümleri olarak karşımıza çıkacak olan Minis uygulamalarına Snapchat üzerinden sohbet ederken kolayca erişilebilecek.

Snapchat geçtiğimiz yıl uygulamasını dışarıdan üçüncü taraf oyun geliştiricilerine de açmıştı. Şimdi ise Minis sayesinde uygulamanın sosyal deneyimi sadece oyunlar ile kısıtlı kalmamış olacak. Bu minyatür uygulamaların sohbet bölümümde yer alması da kullanım kolaylığı sağlayacak.

Temmuz ayında gelecek uygulamalardan bazıları da şimdiden açıklandı. Headspace meditasyon, Coachella festival, Prediction Master sosyal anket, Atom bilet ve Let’s Do It grup kararı uygulamaları bunlar arasında yer alıyor.

Snap Inc. 25 milyon kullanıcılarının halihazırda uygulamalarında en az bir oyun oynandığını paylaşıyor. Snapchat imzası taşıyan ve uzun süre 1 numara kalan Yolo gibi uygulama örnekleri de şirketin başarılı olabileceğini göstergesi.

Snapchat, Minis ile tabii ki bir ilki gerçekleştiriyor diyemeyiz. Facebook da geçmişte benzer bir strateji izlemiş ve Messenger içerisine geliştiricilerin HTML5 olarak oyunlarını entegre etmesini sağlamıştı. Öte yandan daha sonra mesajlaşma uygulamasından bunların çıkartıldığını da unutmamak gerek.


İlginizi çekebilir: Snapchat 3 Boyutlu Kamera Modu Özelliğini Duyurdu