Anasayfa Haber Ünlü İşlemci Tasarımcısı Jim Keller Intel’den İstifa Etti

Ünlü İşlemci Tasarımcısı Jim Keller Intel’den İstifa Etti

Jim Keller

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Jim Keller, 6 aylık danışmanlık sürecinin devam etmesi kaydıyla Intel’den istifa etti.

Intel, ünlü yonga mimarı ve silikon mühendisi Jim Keller’in belirtilmemiş kişisel nedenlerden dolayı istifa ettiğini açıkladı. Intel’in basın açıklamasında Keller’in altı aylık bir süre boyunca danışman olarak şirkette kalacağı belirtiliyor.

Keller, şirketlerde kaldığı nispeten kısa sürelerle biliniyor. Önemli isim Intel’in Teknoloji, Sistem Mimarisi ve Müşteri Grubu’nda (TSCG) kıdemli başkan yardımcısı ve Silikon Mühendisliği Grubu’nun (SEG) genel müdürlüğünü yaptı.

Çip tasarım süreci ve imalatındaki uzun teslim süreleri göz önüne alındığında, tasarımların piyasaya sürülmesi birkaç yıl sürebiliyor. Bu, Keller’in mirasının istifasından çok sonra piyasaya sürülecek işlemcilerde yaşayacağı anlamına geliyor.

Örneğin Keller’in AMD’nin Zen mimarisine katkıları çok büyüktür. Ancak bu mikro mimari, Jim şirketten ayrılana kadar piyasaya sürülmemişti. Ayrıca AMD’nin başarılı K7 (Athlon) ve K8 mimarilerini tasarlamasıyla da ünlü. Kırmızılıların iptal ettiği K12 uArch, Keller’in daha ünlü tasarımlarından biriydi ve geçmişte Apple A4 ve A5’in geliştirme sürecinde de önemli rol oynadı.

Teknoloji dünyası, özellikle üst düzey mühendisler için oldukça hızlı değim gösteren bir sektör. Jim Keller’in geçmişine bakarsak daha birçok şirkette önemli işler yaptığını görebiliriz. Teknoloji ve işlemci tasarımları dediğimizde akla ilk gelen isimlerden olan Jim Keller hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Kafa Ayarı videomuzu izleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: ARM, Yeni Şirketlere Ücretsiz Kaynak Erişimi Sağlıyor