Anasayfa Haber NVIDIA, RTX 3000 ile Çift İşlemcili Tasarıma Geçebilir

NVIDIA, RTX 3000 ile Çift İşlemcili Tasarıma Geçebilir

RTX 3000 ne zaman çıkacak

Yeni ortaya atılan çapraz geçiş işlemci çözümü Ray Tracing performansını artırabilir.

NVIDIA, Coreteks‘in yeni bir videosuna göre RTX 3090 GPU’su ile bir çapraz işlemci ve çift taraflı PCB tasarımına sahip, devrim niteliğinde yeni bir fikir sunmayı planlıyor. Bunu temel olarak, RTX 3080 ve RTX 3090 gibi ekran kartlarının bir tarafında GPU çekirdeği ve diğer tarafında ikinci bir ortak işlemci bulunan, çift taraflı bir PCB tasarımı olarak açıklayabiliriz. Bunun tamamen doğru olup olmadığından emin değiliz. Ancak Coreteks’in geçmişte güvenilir sızıntılar sunduğunu belirtmekte fayda var.

Videoda Cortex, RTX 3000 serisinin benzersiz yeni tasarımını ve bunun aslında yeni ekran kartı yapılandırmasına bir işaret olduğunu gösteriyor. Bu arada Igor’sLAB, yeni sızdırılan görsellerin doğru olduğunu belirtti ve RTX 3090 ekran kartının varlığından bahsetmişti.

RTX 3000

Kaynağa göre NVIDIA’nın hem alt hem üst tarafta fan kullanmasının nedeni, iki farklı çip üzerindeki hava akışını kolaylaştırmak. Coreteks, bu ek çipin kartların ışın izleme yeteneğine yardımcı olacak yeni bir çapraz işlemci çözümü olduğunu tahmin ediyor. RTX 2000 serisinde GPU’nun içine gömülü olan RT çekirdeklerinin varlığını hatırlayalım. Kaynak, RT çekirdeklerinin bu sefer PCB’nin diğer tarafındaki ayrı bir yardımcı işlemcide toplanacağını öne sürdü.

RTX 3000

NVIDIA, 2018’de ışın izleme teknolojisini geliştirmek için çapraz geçiş işlemcilerinin patentini almıştı ki bu da Ampere serisi GPU’larda kullanılması için yeterli bir zaman. Öte yandan bu yaklaşımın daha ekonomik olduğundan da bahsediliyor. Zira genel GPU paketlemesinin içerisinde RTX için özel bir alan ayırmak zor ve zahmetli bir iş. Bunun yanı sıra RTX teknolojisinden yararlanmayan GPU’ların varlığı da işe bir ayrı zorluk katıyor. Bu gelişme, orijinal GPU çekirdeğini saf ve olduğu gibi tutarken ışın izleme çekirdeklerini yeni bir kalıba taşıyarak NVIDIA’nın yonga tasarımında serbestçe hareket etmesini sağlıyor.

Söylentinin doğru olduğu ortaya çıkarsa, ışın izleme yeteneklerine sahip olmayan bir GPU’da (muhtemelen yalnızca NVIDIA GPU’lar) harici ışın izleme çözümleri getirilecektir. Bu iş modelinin doğru olduğunu umuyoruz ve heyecanla bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: Ray Tracing Destekli Oyunlar