Anasayfa Haber WhatsApp Para Gönderme Özelliği Kullanıma Sunuldu

WhatsApp Para Gönderme Özelliği Kullanıma Sunuldu

WhatsApp para gönderme

Uzunca bir süredir test edilen WhatsApp para gönderme özelliği nihayet kullanıcıların erişimine sunuldu.

2018 yılından bu yana Hindistan’da test edilen WhatsApp para gönderme özelliği sayesinde kullanıcılar tabiri caizse mesaj gönderir gibi para gönderebilecekler. Peki, kullanıcılar uygulama üzerinden nasıl para gönderebilecekler? Gelin WhatsApp tarafından açıklanan detaylara yakından göz atalım.

WhatsApp’ta Yeni Bir Devir Başlıyor

Yayınlanan blog yazısında da görebileceğiniz üzere söz konusu para gönderme özelliğinin şimdilik sadece Brezilya‘da kullanıma sunulduğunu görmekteyiz. Özellikle küçük çaplı işletmeler için ödeme almayı kolaylaştıracak olan bu özelliğin, aynı zamanda oldukça güvenli olduğuna da dikkat çekiliyor. Bununla beraber yayınlamış olduğu blog yazısında günlük kullanıcılardan herhangi bir işlem ücreti alınmayacağını belirten WhatsApp, işletmelerden ise az da olsa bir komisyon ücreti alınacağını ifade ediyor.

WhatsApp para gönderme özelliği
WhatsApp para gönderme özelliği

Bunun haricinde yayınlanan blog yazısında kullanıcıların ödeme işlemlerini ise 6 haneli bir PIN kodu veya parmak  izi aracılığıyla kolay bir şekilde gerçekleştirebileceği de belirtiliyor. Facebook Pay ve Cielo ile çalışan bu ödeme sistemininse en kısa süre içerisinde Brezilya dışındaki diğer ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Facebook Messenger Mesajlarınız Face ID İle Korunacak