Anasayfa Video Elgato Wave 3 Profesyonel Yayıncı Mikrofonu İncelemesi

Elgato Wave 3 Profesyonel Yayıncı Mikrofonu İncelemesi

Elgato tarafından profesyonel online yayıncılık için geliştirilen yeni Wave 3 mikrofonu ve getirdiği yenilikleri detaylı olarak inceliyoruz.

Online yayıncılık ve içerik üretiminin giderek büyümesi, bu alanda çalışanların ihtiyaç duyduğu donanımların da gelişmesine imkan tanıyor. Bu piyasadaki gelişmeyi dikkate alan Corsair, bir süre önce sektörün en eski ve tecrübeli markalarından Elgato ile masaya oturmuş ve onu bünyesine katmıştı. Bu birleşmeden sonra yeni nesil ürünleri kapsayacak olan Wave projesini hızlandıran Elgato, online yayıncıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek gelişmiş donanımlar duyurmaya başladı.

Elgato Wave 3 mikrofon da bir süre fuarlardan gösterilmiş ve bizim de çok ilgimizi çekmişti. Nitekim cihazın elimize ulaşmasıyla birlikte hemen oturup özelliklerini incelemeye başladık. Ancak hazırladığımız video bir inceleme olmanın çok ötesine geçti. Görüntüde klasik radyo mikrofonları tasarımına sahip olan Wave 3, sunduğu özellikler açısından hiç sıradan değil.

Elgato bu mikrofonu hem donanım, hem de yazılım olarak piyasaya sunduğu diğer ekipmanlarla bir eko-sistem oluşturacak biçimde tasarlamış. Bu yüzden de sadece mikrofonun yeteneklerini incelemekle kalmadık, elimizdeki diğer donanımları da kullanarak bir online yayın stüdyosu kurduk.

Bu videomuzda Wave 3’ün yeteneklerini görmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm ihtiyaçları karşılayacak bir yayıncı stüdyosunu nasıl kurduğumuza, yazılım ayarlarını nasıl yaptığımıza da şahit olacaksınız. Kurduğumuz türden bir donanımla sadece oyun yayıncılığı değil, online radyo ve podcast benzeri içerik yayınlarını da rahatça yapabilirsiniz. İyi seyirler dileriz.